Engelliler Günü mesajları

Gümüşhane'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Engelliler Günü mesajları

VALİ ALPER TANRISEVER

“Engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer bireylerle eşit ölçüde kullanılması amacıyla; Birleşmiş Milletler, 3 Aralık gününü “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul etmiştir. 3 Aralık, farkındalık yaratmak amacıyla hayata engelli bireylerin penceresinden bakmaya gayret edilen önemli bir gündür.

Engelli bireylerin yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için devlet ve toplum olarak hepimize düşen ortak görev; engelli vatandaşlarımızı hayatın her alanına ve sürecine dahil etmek, onları desteklemek ve teşvik etmek, ihtiyaç duydukları hizmetleri en etkin ve hızlı bir şekilde sunmaktır. Sosyal devlet olmanın verdiği anlayışla, ülkemizde engelli vatandaşlarımızın toplumda hak ettiği eğitim, sağlık ve istihdam haklarına ait hizmetleri yapmakta, bu kapsamda çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan evde bakım hizmetleri, danışmanlık, destek, bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, ilimizde de yoğun bir şekilde yürütülmekte ve tüm vatandaşlarımıza sunulan kamusal hizmetlerden sorunsuz bir şekilde yararlanabilmelerine yönelik çalışmalarımız artarak devam etmektedir.

Hiçbir engelin seçim olmadığını hatırlatıp, her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmamasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, engellilik durumunun yalnızca engellilerin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmadığını belirtti.

Engelliliğin sosyal hayatı kısıtlayan bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olduğunu kaydeden Başkan Çimen, mesajında şunları söyledi: "Hepimizin birere engelli adayı olduğumuzu bilmemiz ve buna göre hareket etmemiz gerekmektedir. Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata uyum sağlamaları ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesi hepimizin ortak görevidir. Engelli kişilerin yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum. Tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum."

REKTÖR PROF. DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK 

“Dünya Engelliler Günü, dünya genelinde milyonlarca insanın karşılaştığı engelleri fark etmek, anlamak ve ortadan kaldırmak amacıyla kutlanan anlamlı bir gündür. Bu özel gün, engelli bireylerimizin haklarına vurgu yaparak toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Engelli bireylerimiz güçlü iradeleri, azimleri ve yetenekleri ile toplumumuzun vazgeçilmez bir parçasıdır. Dünya Engelliler Günü, bu değerli bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak, haklarını korumak ve sosyal hayata tam anlamıyla katılımlarını sağlamak adına bir fırsat sunmaktadır. 

Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak toplumun her kesimini engellilerin yaşadığı zorlukları anlamaya, destek olmaya ve birlikte daha kapsayıcı bir dünya inşa etmeye davet ediyoruz. Engelli bireylerimizin potansiyellerini tam anlamıyla ortaya koymaları için elimizden gelen çabayı göstermeli, engelleri birlikte aşmalı ve herkesin yaşamını daha iyi hale getirmek için dayanışma içinde olmalıyız. Engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlama, farkındalık yaratma ve toplumumuzu daha kapsayıcı kılma çabalarını destekleyen herkesi kutluyoruz. Dünya Engelliler Günü, birlikte daha güçlü olduğumuz bir dünyaya adım atmamıza vesile olacak ve toplumsal dönüşüme katkı sağlayacaktır. Bu anlamlı günde, engelli bireylerimizin haklarına saygı göstermeyi, kapsayıcı bir toplum için çaba sarf etmeyi ve birlikte daha güçlü bir dünya inşa etmeyi taahhüt ediyoruz. Bu anlamlı günde, engelli bireylerin kararlılığına ve gücüne vurgu yapmak istiyoruz.

‘Engeller sadece zihinde var, zihinleri değiştirirsen, engelleri aşabilirsin’ sözüyle birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, engelli bireylerimizin ve ailelerinin yanlarında olduğumuzu ve her türlü desteği kendilerine vermeye devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Engelli vatandaşlarımızın toplumun vazgeçilmez ve ihmal edilmez bir parçası olduğunu ve her birimizin de bir engelli adayı olduğunu unutmamalıyız. Onları hayatın her alanına dahil etmek, desteklemek ve sorunlarını çözüme kavuşturup ihtiyaç duydukları hizmetleri en hızlı şekilde gerçekleştirmek her vatandaşın görevidir.

Engellilerimizin çağdaş bir toplumda, ayrım yapılmadan, toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için her alanda desteklenmeleri gerekmektedir. Onların yaşamdan mutlu olmaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde olmalıdır. En büyük engel, empati yapmamaktır. Sorumluluk taşıyan her vatandaş engellilerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalı ve onların sorunlarına ilgiyle yaklaşmalıdır.

Bu vesile ile şehrimizde, ülkemizde ve dünyada yaşayan tüm engellilerin “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nü tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”

MEMUR-SEN VE KENT KONSEYİ ENGELLİ MECLİSİ BAŞKANI COŞKUN TUNCER

"Sevginin Olduğu Yerde Engelliye Saygı ve Çalışma Barışı vardır

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve çözümler üretmek için çeşitli etkinliklerin hem ülkemizde hem de uluslararası alanda organize edildiği bir gün özelliği taşımaktadır. Bu tarih, yalnızca engelli bireyler için değil toplumun tüm kesimlerinde engellilik konusunda farkındalık oluşturulması ve bilinç düzeylerinin artırılması açısından büyük önem taşımaktadır.

Engellilik alanında yaşanan önemli bir sorun, toplumsal ön yargılardır. Toplumsal ön yargılar; engelli bireylerin değersizleştirilmesine, kendilerine acıma duygularıyla yaklaşılmasına, toplumda diğer bireylerle eşit yer edinememelerine ve sürekli yardım ve bakıma muhtaç bireyler olarak etiketlenme ve damgalanmalarına yol açmaktadır. Bu durum engelli bireylerin sağlık, eğitim, istihdam ve sosyal hayata katılım süreçlerini olumsuz yönde etkilemektedir.

Uzun yıllardır engelli bireylerin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak; ayrımcılığa maruz kalmadan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen bireyler olmalarına olanak tanımak amacıyla toplumsal farkındalık faaliyetleri yürütülmekteyiz. 

Engelli bireylerin sosyal hayata tam, etkin ve eşit katılımının önündeki engellerin kaldırılması için köklü çözümlerin ve gerekli tedbirlerin alınması büyük önem arz etmektedir. Engellilere yönelik politika ve hizmetler farklı bakanlık ve kurumların görev alanında olmakla birlikte alınacak kararlar ve politikalar engelli bireyler ile birlikte üretilmelidir. 

Memur-Sen Engelliler Komisyonu; Milli ve manevi değerlere saygılı, engelli haklarını insan hakkı bakış açısıyla gören ve değerlendiren, emeğin ve ekmeğin hakkını alma mücadelesi ile çalışma barışını tesis etmeyi hedefleyen, başta engelli kamu çalışanları olmak üzere ayrım yapmaksızın tüm engelli bireylerin hakları konusunda mücadele etmektedir.

Bizler de Engelsiz Türkiye hedefi doğrultusunda politikaların üretilmesinde, hizmetlerin geliştirilmesinde, engelli bireylerin haklarının alınması çalışmalarında ve tüm ülke geneline yaygınlaştırılması konusunda hem sahada hem masada hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz. 

Engelli bireylerin ve engelli kamu çalışanlarının daha iyi şartlarda yaşaması, insan onuruna uygun çalışma şartlarına sahip olması, hak eksenli bakış açısının yerleşmesi ve yaygınlaşması için çalışmalarımıza hız vereceğiz. Engelli hakları konusunda mücadele eden, emek veren her bireye, kurucularımıza, Genel Başkanımıza ve Yönetimine, İl Başkanlarımıza ve Yönetimlerine, ilkeli ve onurlu duruşun sembolü üyelerimize ve mesai mefhumu gözetmeyen çalışma arkadaşlarımıza en içten duygularımızla teşekkür ediyoruz.

İnsanlık Ölmesin

İşgalci İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırıma karşı, bu vahşete dur demek için meydanlardan haykırmak yetmiyor, kavli dualarımızı fiili duaya dönüştürmemiz, kardeşlerimize yardım elini uzatmamız, temel insani ihtiyaçları için seferber olmamız gerekiyor.

Filistin’e atılan bombaların yıkım gücü İkinci Dünya Savaşı'nda Hiroşima'ya atılan bombaların iki katı büyüklüğündedir. Gözü dönmüş İsrail canavarı; cami demeden, kilise demeden, okul demeden, engelli demeden, yaşlı demeden, kadın demeden, çocuk demeden her yeri ve herkesi bombalıyor. Gazetecileri, doktorları, sağlık çalışanlarını, acil kurtarma ekiplerini, sivil insanları katlediyorlar. Kundaktaki bebekleri, sokaktaki çocuklar öldürüyorlar.

Gazze dünyanın körleşmiş vicdanını, küllenmiş erdemini, bütün bir insanlığı diriltiyor. İnsan selleri caddelere dolup taşıyor. Günlerdir artık insanlık için her yer Filistin, her yer Gazze, her yer Kudüs’tür. Bugüne kadar insanlığın, mazlumların, vicdanının sesi olmuş olan bizler bu büyük uyanışı, bu kutlu direnişi selamlıyoruz.

Tarihsel duruşumuz yanında, zulüm devleti İsrail'in ürünlerini hem millet hem de devlet olarak boykot etme eylemleri kapsamında, başta üyelerimiz olmak üzere tüm halkımızı nakit para kullanımı veya Troy kart ödeme sitemine geçmelerini talep ediyoruz. Bütün halkımızı, bütün sivil toplum örgütlerini bu seferberliğe omuz vermeye davet ediyor, insanlığın haysiyet sınavı verdiği bu zeminde Gelin Soykırıma karşı tek yürek olalım diyoruz."

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2023, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER