Erikbeli yolu Karayolu ağına alındı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün-Erikbeli ve oradan da Tonya’ya bağlanan yol Karayolu yol ağına alındı.

Erikbeli yolu Karayolu ağına alındı
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün-Erikbeli ve oradan da Tonya’ya bağlanan yol Karayolu yol ağına alındı.

Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal’ın imzalayarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına sunduğu yolun Karayollarına ağına alınmasının ardından AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora Tonya’da miting gibi bir basın açıklaması yaptı.

Tonya Cumhuriyet Alanı’nda çok sayıda vatandaşın huzurunda müjdeli haberi duyuran Milletvekili Cora “Tonya ilçemizin yüzyıllık beklentisi, yüzyıllık heyecanı Tonya-Kürtün yolunun Karayolları ağına alınarak hizmete açılabilmesi adına somut adımın atıldığı bir günün arifesindeyiz. Tonya için hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Yolun Tonya kadar Kürtün’ün, Trabzon kadar Gümüşhane’nin de yolu olduğunu vurgulayan Cora şöyle konuştu: “30 km uzunluğunda olacak ve yaklaşık 45 milyon TL maliyetinde olacak bu yolla birlikte Tonya ile Kürtün’ü birleştirmiş olacağız. Bu yolla birlikte Tonya’nın kalkınmasına, gelişmesine, turizmin büyümesine çok önemli katkı sağlanacaktır. Yol medeniyettir, çağdaşlıktır.”

BAŞBAKAN YILDIRIM’IN İMZASI VAR

Cora’nın müjdelediği yolla ilgili Başbakan Binali Yıldırım’ın bakan olduğu dönemde imzasının olduğu belirtildi. Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal’ın imzalayarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına sunduğu belgede dönemin bakanı Yıldırım’dan “olur” beklendiği ifade ediliyor. Belgede 27 Nisan 2016 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım’ın “olur” mührüyle imzası görünüyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 22:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER