Erol Nedim Pehlivan'ın hayatı kitaplaştı

Gümüşhaneli eğitimci, şair ve yazar Erol Nedim Pehlivan'ın hayatı, şiirleri ve sanatı tüm yönleriyle bir diğer Gümüşhaneli eğitimci, şair ve yazar İsmail Hayal tarafından kitap haline getirildi. 

Erol Nedim Pehlivan'ın hayatı kitaplaştı

Hayal’in 19.eseri olan 216 sayfalık kitap İstanbul Alkan Matbaacılık ve Yayınevi tarafından basıldı. 

Kitapla ilgili düşüncelerini paylaşan yazar İsmail Hayal, “Gümüşhane'den yetişen her insanı bizim için değerlidir. Bundan evvel çıkardığım 18 eserimin tamamına yakınında bu şehrin hemen her alanında yetişen değerlerine yer verdim. 19. eserim olan EĞİTİMCİ ŞAİR ve YAZAR EROL NEDİM PEHLİVAN kitabımı Gümüşhane kitaplığında yer alacak bir kaynak eser olarak siz değerli okurlarımın istifadesine sunuyorum. Bu kitapta Erol Nedim Pehlivan'ın şehrin genlerinde yer alan zorlukları nasıl aştığını, başarıya giden azimli yolculuğunda nelerle mücadele ettiğini, bu uğurdaki inancını, hayallerini nasıl gerçekleştirdiğini ibret ve hayranlıkla göreceksiniz. Kısacası bu kitapta her Gümüşhaneli bir nevi kendi hayat serüvenini görecek ve kendinden çok şeyler bulacaktır” dedi.

Merkeze bağlı Mescitli köyünden olan Pehlivan, bestelenen şiirleri ve “Evdeki Öğretmen” kitapları serisiyle tanınıyor.

Kitaptan temin etmek isteyenler yazar İsmail Hayal'in 0530 607 29 29 WhatsApp adresinden sipariş verebilirler.

Erol Nedim Pehlivan kimdir ?

Şair ve yazar. 1947, Gümüşhane doğumlu. Trabzon Ticaret Lisesi, Gümüşhane Öğretmen Okulu, Trabzon Fatih Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü ve Anadolu Üniversitesi AÖF mezunu. Bir süre Antalya Kaş Kasaba İlkokulunda öğretmenlik yaptı. Bayburt Ortaokulu ve İstanbul’da Endüstri Meslek Lisesi ve değişik ortaokullarda mesleğini sürdürerek emekli oldu. Daha sonra Özel Dragos Kolejinde Türkçe, Türk dili ve edebiyatı dersleri okuttu; ayrıca yöneticilik görevlerinde bulundu. Yazı, şiir ve öyküleri ilk kez Bayburt Postası ve Kuşakkaya gazetelerinde yayımlanmıştı.

“Duyguların coşkusuna daha çok önem veren ozan, bazen düz yazıya kaçan, sade, yalın bir anlatımla tüm gücünü özgürce bir “sevgi” üzerinde yoğunlaştırıyor. Değişik şekillerde işlenen bu sevgi teması bazen de güzel şiirlere dönüşebiliyor.” (Sabahattin Kömürcüoğlu)

ESERLERİ:
ARAŞTIRMA: Gümüşhane ve Bayburt Yöresi Folklorumuz, Manilerimiz (1979).
ŞİİR: Yüreğimin Sesi (1994), Sevgi Damlaları (1994).
DERS ve YARDIMCI DERS KİTABI: Benim Kitabım (arkadaşlarıyla, Kolejlere-Fen Liselerine Hazırlık, 1988), Evdeki Öğretmen Türkçe (arkadaşlarıyla, 1988), Edebiyat - Kompozisyon (1993), İlköğretim Okulları İçin Türkçe Dilbilgisi (1998).
DİĞER: Birlikte Oynayalım (2002).
KAYNAK: Sabahattin Kömürcüoğlu / Gümüşhaneli Ozanlar (1998), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009).

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2022, 09:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Talat ASAN
Talat ASAN - 1 yıl Önce

Sayın Hocam Hayırlı olsun .Başar diliyorum.Daha nice eserlere imza atmanızı arzuluyoruz.Selam ve saygılar.....

Ümit çoban
Ümit çoban - 1 yıl Önce

Erol bey eğitime şiire ışık tutan aydın bir hocamızdır.biz gümüşanelilerin mütavaziliği hep daim olacaktır.inşAllah tüm Türkiye Erol beyinEserlerini okur.hayatını kitap yapan ve emeği geçen herkese teşekkürler.

Nurten Özarpacı
Nurten Özarpacı - 8 ay Önce

Kitabınızdaki oyunları biraz önce torunumla öğrettim oynadık birlikte teşekkürler.Ben sizden kitabınızı almıştım öğretmenlik yaparken…

Anonim
Anonim - 7 ay Önce

Sayın Erol Nedim Pehlivan Bey ortaokulda Türkçe öğretmenimizdi. Sert bir öğretmendi, sakin ve başarılı bir öğretmen olmama rağmen kendisinin bilgi ve tecrübesinden istifade edemediğim kanısındayım. Tokat atmayı çok severdi, her fırsatta tokat atar ve küçücük kalplerimize kırardı. Kendisine hiçbir saygısızlığım olmamıştır, ancak yinede çok tokadını yemişimdir. Dersleri kendi kitabından takip uygulayıp, bizleri de satın almaya mecbur tutardı. Hayat hikayesinin kitap olarak hazırlanmasına şaşırdım, demekki biz birşeyleri anlayamamışız, hocamızın değerini görememişiz. Ya da kendisi bunu gösterememiş bize, aklımda tek kalan derste bağırmaları ve sert tokatlarıdır. Dersinde birşey öğrendiğimi hiç sanmıyorum.

SIRADAKİ HABER