"Esaretten Kurtulan Ceket" çıktı

Gümüşhaneli öğretmen ve kitap editörü Fatma Öz Alpaydın’ın çocuk edebiyatı ve değerler eğitimi alanındaki ihtiyaçları karşılamak adına kaleme aldığı ilk kitabı olan “Esaretten Kurtulan Ceket” yayımlandı.

"Esaretten Kurtulan Ceket" çıktı

Aynı zamanda editörlük yaptığı yayınevinin teşvikiyle ilk kitabını kaleme alan Alpaydın, Cibali Kültür Sanat Yayınlarından (CKS) çıkan “Hikaye” türündeki kitapta içindeki çocukluğu kaybetmeden, onunla savaşmadan hatta ondan ipuçları alarak yaşanacak hayatın önemini de dile getiriyor.

İnternetteki büyük kitap sitelerinde satışa sunulan ve günümüzde kaybolan aile bağları, üşengeçlik, azim eksikliği, empati kuramama gibi durumlara dikkat çekmek, nefsine çabuk yenilen gençlerin iç sesini güçlendirmek, yanlış ebeveyn tutumlarına işaret etmek, eğitimine verilen önemi ön plana çıkarmak gibi amaçlarla yazılan kitap sade ve akıcı bir dille kaleme alındı.

Kitabın önsözünde şu ifadeler yer alıyor: “İçimizde her daim bizimle yaşayacak bir çocuk var. Ne kadar büyürsek büyüyelim bu çocuk hep yanı başımızda durur. O çocuğun bazen kahkahaları gelir kulağımıza bazen hıçkırıkları, bazen davranışlarımızın sebebi olur bazen alışkanlıklarımızın, bazen kaçarız bazen de sarılırız onun ellerine, bazen kızarız ona bazen de sorgularız onu. Ancak biliriz ki o, derinlerde bir yerlerde kulağımıza hep bir şeyler fısıldayıp duracak. Sebebini anlamaya çalıştığımız karakterlerimizin başrol oyuncusu o çocukluk olacak. Bu nedenle bu çocuğu kovmadan, ondan kaçmadan, onu severek ancak yanlışlarını düzelterek onunla yaşamayı kabullenmeliyiz.

Bu kitapta çocukluktan gençliğe ilerleyen kahramanımızın etkilendiği, mücadele ettiği şeylerin onun hayatına bıraktığı izleri göstermeye çalışırken büyüklere doğru yaklaşımlar konusunda ipuçları vermeye çalıştık. Bunun yanında, büyüme sürecindeki çocuklara ve gençlere iradesine sahip çıkabilmesi için içindeki “mürebbiyeyi” iyi eğitmesi gerektiğini vurguladık. Hepsinden de öte; ailenin yeri dolmayacak güzelliklerini, lezzetine doyulmayacak tadını, arkamızdaki en güçlü dağoluşunu tekrar tekrar göstermek istedik. Okumanın hiçbir zaman azalmayacak kıymetini, azmin zaferini, kardeşliğin ve birlikteliğin yüceliğini hissettirmeye çalıştık.

Hepimizin bir hikâyesi var. Bazen koşarak bazen düşerek, bazen ağlayarak bazen de gülerek rol aldığımız bu hikâyemizle var oluruz dünya kazanında. İşte bu da bizim hikâyemiz. Buyurun okuyun bakalım sizinkine ne kadar benziyor?”

Fatma Öz Alpaydın kimdir?

1986 yılında Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyünde dünyaya geldi. İlkokulu Gümüşhane Gazipaşa İlkokulunda, liseyi Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesinde okudu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Türkçe öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra doğuda göreve başlayan yazar, mesleğine İstanbul' da devam etmektedir. Cibali Kültür Sanat Yayınlarının editörlüğünü de yapan yazarımız evli ve iki çocuk annesidir.

https://www.dr.com.tr/kitap/esaretten-kurtulan-ceket/edebiyat/roman/turk-romani/urunno=0002101972001

https://www.kitapyurdu.com/kitap/esaretten-kurtulan-ceket/673530.html

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mütercim Yazar Enes AKHAN
Mütercim Yazar Enes AKHAN - 6 ay Önce

Hayırlı olsun kitabıniz, başarılar dilerim

Elif Dilara ALPAYDIN
Elif Dilara ALPAYDIN - 6 ay Önce

Bir hikaye yaz bize, bizi anlatsın.

Bu kitap yazılana kadar gecesini gündüzüne katan canım annem seni çok seviyorum...❤️

SIRADAKİ HABER