Eser siyaseti ‘Yeni Zigana Tüneli’yle taçlanıyor

Türkiye ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun tüneli olan Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerindeki Yeni Zigana Tüneli, Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.

Eser siyaseti ‘Yeni Zigana Tüneli’yle taçlanıyor

AK Parti’nin vizyon projesi olarak tarihe geçen ve zamandan 40 milyon lira, akaryakıttan 99 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 139 milyon lira tasarruf edilmesi hedeflenen dev proje ile mevcut yol 8 kilometre kısalacak.

Ayrıca Gümüşhaneli vatandaşlar projeyle güvenli ve kısa ulaşıma kavuşacak. 40 dakikada güvenli Trabzon ve limana erişime kavuşacak vatandaşlar projeye umutla bakarken, iktidarlarının gücünü şehrine taşıyan siyasilerde böylesine devasa bir eseri Gümüşhane’nin hizmetine sunmanın haklı gururunu yaşıyor.

“Gümüşhane’mizi bir ustalık eseriyle baş başa bırakıyoruz”

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Avrupa’nın en uzun tünelini hizmete açacak olmalarının heyecanı içinde olduklarını söyledi.

Adına türküler yakılan, kış aylarında çile, keder ve gözyaşına dönen çileli yolculukların yaşandığı Zigana Dağı’ndaki zorlu virajların AK Parti iktidarıyla geride kaldığını belirten Erdoğdu, “Ülkemizin zorlu virajları geride bıraktığı gibi biz de Gümüşhane olarak artık riskli yolları, zorlu virajları geride bırakıyoruz. Aşılmaz denilen dağları aşıyor, milletimizi, Gümüşhane’mizi bir ustalık eseriyle baş başa bırakıyoruz. İnşallah bu hizmet bölgemizin kaderini değiştirecek, ekonomik ve sosyal anlamda yeni imkanlara kavuşmamıza vesile olacak” dedi.

Böylesine devasa biz projeye imza atmanın yürek meselesi olduğuna dikkati çeken Erdoğdu, Yeni Zigana Tüneli ile Gümüşhane’nin kaderinin değişeceğini ifade etti.

“Lidere ve partisine güçlü desteğin karşılığı büyük projeler oluyor”

Erdoğdu, Dağların avucundaki şehrin, 40 dakikada limana güvenli ulaşıma kavuşmasının bölgenin ticari sosyal ve ekonomik açıdan büyük kazanımlara yol açmasını beklediklerini dile getirerek şöyle devam etti: “Bu bir vizyondu ve bu vizyonu AK Parti iktidarı ve onun genel başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Gümüşhane’mize sundu. Sayın Cumhurbaşkanımız Gümüşhane’mizden ‘Gönlümün Gümüş Goncası’ şeklinde bahsediyor. Gümüşhane’mizde her dönem reisimize en güçlü desteği ve 2 vekilini de göndererek veriyor. Lidere ve partisine güçlü desteğimizin karşılığı işte böyle büyük projeler oluyor. Birilerinin hayal edemedikleri AK iktidarımız için gayretli çalışmalarla icraata dönüşüyor. Gümüşhane’miz için eser siyasetimizi Yeni Zigana Tüneli ile taçlandırıyoruz.  Güçlü desteğimiz güçlü hizmet olarak geri dönüyor. Seçim arifesinde AK Partimize daha güçlü destekle bu hizmet taçlandıracak daha iyilerini yapmak için gayret edeceğiz.”

“Gümüşhanemiz için Doğrusu AK Parti”

Yapılan devasa hizmetlerin toplum tarafından takdir edildiğini ve Gümüşhane’nin her daim AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’a en güçlü desteği verdiğinin altını çizen Erdoğdu, şunları söyledi: “İnsanımız bize inanıyor. Çünkü söz yok, icraat var. ‘Yaparsa AK Parti yapar.’ diyor. Güçlü destek bizi daha çok çalışmaya itiyor. Köylerimizde ve seçim çalışmalarımızda görüyoruz ki vatandaşımızın bizlere teveccühü artarak devam ediyor. Bu da bizi daha gayretli çalışma noktasında kamçılıyor. Bu eşikten sonra artık Gümüşhane için 2 vekilimizle inşallah daha hayırlı hizmetlerimiz olacak. Durmadan yorulmadan daha hızlı koşacağız ve hemen şimdi düsturuyla 4 elden bir bütünlük içerisinde meclise göndereceğimiz 2 vekilimiz ve Reis’e güçlü desteğimizle, azimle çalışacağız. Bu destek Gümüşhane’ye yeni hizmet kapıları açacak. Artık teşkilatlar belediyeler vekiller ve parti ile vatandaşımızla kucaklaşarak daha hızlı koşma vakti. Çünkü ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz sözünden de anlaşılacağı üzere Gümüşhanemiz için Doğrusu AK Parti.

Bütün Gümüşhaneli hemşerilerini açılışa davet eden Erdoğdu, “Gönlü güzel hemşerilerimi bu tarihi ana tanıklık etmeye ve hep beraber bu güzel eseri hizmete açmaya davet ediyorum. Köstere mevkiinde bir miting havasında bu açılışı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans katılımıyla gerçekleştireceğiz. Bu vesile ile projede büyük emekleri olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Son Başbakanımız Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu, eski ve yeni milletvekillerimiz ve ismini sayamadığım birçok siyaset ve devlet adamımıza destek ve emekleri için ayrı ayrı teşekkür ederim.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ozan
Ozan - 13 ay Önce

40 dakikada Gümüşhane den Trabzon a nasıl gelinir. Şimdi 100km olup tunel ile 85 km olacak. Ayrıca yaklaşık 35km tunel den geçilirken bu tunellerde azami sürat 70 km/saat hız olacak. Kısacası 40 dakikada gidilecek diye uydurma bir zaman. Lütfen düzeltin kandırma olmasın.

SIRADAKİ HABER