Estonya heyeti Gümüşhane’de

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliğiyle Doğu Karadeniz bölgesine gelen Estonyalı dijital medya ve basın kuruluşu temsilcileri Gümüşhane’yi gezdi.

Estonya heyeti Gümüşhane’de

Turizmde hedef pazarları çeşitlendirmek amacıyla DOKA ve THY işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte DOKA sorumluluk bölgesindeki illeri gezen heyet Gümüşhane’de de tarihi Süleymaniye Mahallesi ve dünyaca ünlü Karaca Mağarasını ziyaret etti.

Estonya Press Trip Organizasyonu kapsamında Gümüşhane’ye gelen 4 Estonyalı dijital medya ve yazılı basın kuruluşu temsilcisi ile 1 THY Estonya yetkilisinin katıldığı programda heyete İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, DOKA Gümüşhane Temsilcisi Esra Tunç, TURSAB Rehberi Yüksel Malkoç, Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümünden Emine Şimşek Evren eşlik etti.

İlk olarak dünyanın en güzel damlataşı mağaralarından birisi olan Karaca Mağarasını ziyaret eden heyet daha sonra tarihi Süleymaniye Mahallesinde incelemelerde bulundu. Bölgenin tarihiyle ilgili bilgilendirme yapılan heyet alanda bulunan çok sayıda tarihi yapıyı inceledi, İl Özel İdaresi tarafından DOKA ve DOKAP destekli restorasyonu yapılan Sarı Mektep ve diğer tarihi yapıları görme fırsatı buldu.

Estonya heyeti geziden oldukça etkilendiklerini ve memnun kaldıklarını ifade etti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık
yusuf sadık - 7 ay Önce

Estonya dijital medya grubu yani basın (PRESS) kuruluşu.. neye gelmişler. Naxsıl bir geliki Gümüşhane Basın kuruluşlarından başta GÜMÜŞHANE GAZETECİLER CEMİYETİ olmak üzere hiç bir basın kuruluşu ile görüşmediler görüştürmediler ve lüzüm hissetmediler.
beyler bu kentin STK ları ve burda yaşıyanlar bi,zleri böyle hafife alan öteleyen ötelettiranlarden hesap sorulmalı ve kamu oyuda bunu bilmeli. Ne demek Basın kuruluşu turizim fakültesi ne alakası var. BU HİN liği yapan yapanlar sigaya çekilmeli..

SIRADAKİ HABER