eTwinning Projeleri Yaygınlaştırma webinarı yapıldı

Gümüşhane’de eTwinning projelerine yönelik farkındalık oluşturmak ve yürütülen projelerin yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla idareci ve öğretmenlere yönelik 2020-2021 eğitim öğretim yılında yürütülen projeler için yaygınlaştırma toplantısı düzenlendi.

eTwinning Projeleri Yaygınlaştırma webinarı yapıldı

2005 yılında Erasmus çatısı altında kurulan ve Türkiye’nin de 2009 yılında dahil olduğu eTwinning, farklı okullardan ve ülkelerden öğretmenlerin çevrimiçi işbirliği yaparak projeler üretmesine olanak tanıyor.

Yabancı dil becerisi, teknoloji okuryazarlığı, kültürlerarası iletişim ve işbirlikçi çalışma gibi 21.yüzyıl becerilerini temel alan bu projelerde öğretmen ve öğrenciler, çeşitli web 2.0 araçları ile çalışarak çağın ihtiyaçları doğrultusunda bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

Herhangi bir maddi kaynağın olmadığı bu çalışmalar öğretmenlerin yaratıcılıkları doğrultusunda müfredata entegre ediliyor. İletişim ve işbirliği, teknoloji kullanımı, öğretim programına uyum, belgelendirme ve yaygınlaştırma gibi kategorilerde değerlendirmeye tutulan projeler Ulusal ve Avrupa Destek Servisleri tarafından Kalite Etiketi ile ödüllendiriliyor.

Program moderatörü eTwinning İl Koordinatörü Nalan Demir, Gümüşhane öğretmenlerinin de katkı sağladığı bu platformda 2019-2020 eğitim öğretim yılında 6 Ulusal 3 Avrupa Kalite Etiketi, 2020-2021 eğitim öğretim döneminde ise 30 Ulusal 5 Avrupa Kalite Etiketi ile öğretmenlerin emeklerinin taçlandığını belirtti.

Programda “Media Literacy” projesiyle İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Ayşe Uslu, “Meslek Liseliler Sahada” projesi ile Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Ayşe Taşçı ve Zigana Mesleki ve Teknik Lisesi Tarih Öğretmeni Mehtap Öztürk, “Web 2.0 ile Her Şey Mümkün” projesiyle, Fevzipaşa İlkokulu Sınıf Öğretmeni Filiz Alemdağ, “Hasat Zamanı” projesi ile Fevzipaşa İlkokulu Sınıf Öğretmenleri Ecehan Kılınç ve Şule Ural, Köse 60.Yıl Ortaokulu Özel Eğitim Öğretmenleri Hasan İnce ve Burcu Yalçın, Fevzipaşa Ortaokulu Özel Eğitim Öğretmeni Ayşe Tozlu “Özel Raketler” projesi ile, Dumlupınar İlkokulu Sınıf Öğretmeni Ayla Yaşar “Gökmenlerin Mimarıyla Mavi Bilyeden Uzaya-Mars” projesi ile ve son olarak “Video Diaries” projesi ile Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi İngilizce Öğretmeni Nalan Demir sunumlarını gerçekleştirdi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayşenur TOZLU
Ayşenur TOZLU - 2 yıl Önce

Hep daha iyi ve daha güzel projelerle buluşmak dileğiyle

SIRADAKİ HABER