Faruk Çelik 29 Ağustos'ta Gümüşhane'de

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in 29 Ağustos'ta bir dizi program çerçevesince Gümüşhane'ye geleceğini söyledi.

Faruk Çelik 29 Ağustos'ta Gümüşhane'de
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in 29 Ağustos'ta bir dizi program çerçevesince Gümüşhane'ye geleceğini söyledi.

Konuyla ilgili bilgi veren Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, 29 Ağustos'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Gümüşhane'ye geleceğini ve İş-Kur'un toplum yararına gerçekleşen projeleri ile ilgili düzenlenecek toplantıya katılacağını söyledi.

GÜMÜŞHANE'YE İŞ MÜJDESİ

Üstün, 2012 yılı Ocak-Temmuz döneminde Gümüşhane'de 30'un üzerinde iş gücü yetiştirme kursu açıldığını hatırlatarak "300'ün üzerinde işsiz kardeşlerimiz bu kurslara katıldı. Bu kurslar için yaklaşık 1 milyon 200 lira ödenek kullanıldı. Ayrıca işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde işsiz olanların belirli bir süre istihdam edilerek maddi sıkıntılarına çözüm olması amaçlanan toplum yararına yapılan proje destekleri çerçevesinde 2012 yılında 49 proje uygulanmış ve bin 200 işsizimize iş olanağı sağlanmıştır. Yaptığımız son görüşmelerle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik 2012 için Gümüşhane istihdamının 2 bin'e çıkarıldığının müjdesini vermiştir" dedi.

Başta köy muhtarları olmak üzere tüm yetkililere seslenen Üstün "İş-Kur'un başlattığı Toplum Yararına Çalışma Programları iyi takip edilmeli ve eksikliklerimiz varsa bunları proje kapsamında yapıp hem eksikliklerimiz giderilmeli hem de yaşadığımız köyümüzde, mahallemizde, şehrimizde işsiz sayısının azalmasına katkıda bulunulmalı. İstihdam noktasında bir sorun yok, toplumun faydalanacağı bir proje düşünülmesi ve İş-Kur İl Müdürlüğümüze başvuru yapılması yeterli" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2012, 00:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER