'Fatih İmam Hatip Lisesi Hayırlı Olsun'

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz, 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi binasının hayırlı olmasını dileyerek, okulun pansiyon çalışmalarının da hızla devam ettiğini ve yaz aylarında tamamlanmış olacağını söyledi.

'Fatih İmam Hatip Lisesi Hayırlı Olsun'
AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz, 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi binasının hayırlı olmasını dileyerek, okulun pansiyon çalışmalarının da hızla devam ettiğini ve yaz aylarında tamamlanmış olacağını söyledi.

Yaptığı açıklamada Gümüşhane Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi ve pansiyonunun binalardaki çatlaklar nedeniyle boşaltıldığını ve öğrencilerin geçici olarak Aysın Rafet Ataç ilköğretim okulu bahçesinde prefabrik sınıflarda eğitim gördüğünü hatırlatan Gündüz, 2013 yılı Temmuz ayında yapımına başlanan ve altı ay gibi kısa sürede tamamlanan Fatih Anadolu İmam Hatip lisesinin AK Parti iktidarı ile yeni binasına kavuştuğunu söyledi.

Eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılı itibarı ile yeni okulun eğitim ve öğretim hayatına başladığını dile getiren Gündüz, “Hükümetimizin verdiği destekle 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi Gümüşhanemize ve çocuklarımıza hayırlı olsun. Pansiyon çalışmaları süratle devam etmektedir, yaz aylarında da pansiyon binası tamamlanmış olacaktır. Bu hizmetlerin Gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Valimiz Sayın Dr. Yusuf Mayda ve Milletvekillerimiz Sayın Doç.Dr. Kemalettin Aydın ve Sayın Feramuz Üstün nezdinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım.” dedi.

Türkiye’de din eğitiminin en temel ve yaygın alanının İmam-Hatip okulları olduğunu belirten Gündüz, imam hatiplerle ilgili genel bir değerlendirme yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İmam Hatip Okulları hem dini öğretimimiz, dini hayatımız için hem de Milli Eğitim sistemimiz için büyük bir öneme haizdir. Bu okullardan vatanını, milletini seven, insanlığa faydalı yeni bir altın nesil yetişmiştir. İmam-Hatip Liselerinin ilme ve ilim adamına verdiği bu büyük değer sebebiyledir ki bu okullardan binlerce dini ilimlerde ve diğer ilim dallarında bilim adamı, devlet adamı, ülkemize faydalı aydınlar yetişmiştir. İmam Hatipli bir Dünya Liderine sahip olmanın haklı gururunu bize yaşattığı için sayın Başbakanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.

İmam Hatip Okulları, 28 Şubat sürecinde kapatılmış, gerek katsayı adaletsizliği, gerekse başörtüsü zulmü gibi haksız uygulamalarla bitirilmeye çalışılmıştır. 2003 yılı üniversitelere giriş sınavında AİHL mezunu bir öğrenci Türkiye 21.si olduğu halde istediği bölüme girememiştir. Bu yüzden evvelce 601.000 olan öğrenci sayısı 28 Şubat sürecinde 65.000’e kadar düşmüştür.

Ancak milletin bağrından çıkan bu okullar, yine milletin bağrından çıkardığı Genel başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üstün gayreti ve halkımızın teveccühleri sayesinde tekrar açıldı. 28 Şubat sürecinde katsayı engeli yüzünden istediği bölüme gidemeyen meslek lisesi öğrencileri, katsayı engeli kalkınca yeni başarılara imza attılar. Üniversite sınavında meslek liselerinden mezun olan kardeşlerimiz, tıp fakültesi, mühendislik fakültesi, hukuk fakültesi gibi bölümlere yerleştiler. Böylece meslek liselilere farklı fakültelerin önü açılmış oldu. İmam hatip lisesi mezunlarının 2001 yılında polis okullarına girebilmeleri yasaklanmıştı. Bu yasak hükümetimiz tarafından kaldırıldı.”
Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2014, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER