Festival coşkusu devam ediyor

Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediyesi ortaklığında düzenlenen 23. Gümüşhane Uluslararası Kuşburnu, Pestil, Kültür ve Turizm Festivali devam ediyor.

Festival coşkusu devam ediyor

Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediyesi ortaklığında düzenlenen 23. Gümüşhane Uluslararası Kuşburnu, Pestil, Kültür ve Turizm Festivali devam ediyor.

Festivalin ikinci gün etkinlikleri kapsamında Fatih Parkı'nda Gaziantep, İzmir ve Gürcistan'dan gelen halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Halk oyunları gösterisinin ardından Atatürk Caddesinde kurulan platformda festival kapsamında Gümüşhane Belediyesince daha önceden sünneti gerçekleştirilen 129 çocuk, palyaçolar eşliğinde keyifli anlar yaşadı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen burada yaptığı konuşmada, geleceğin teminatı olan çocuklar için şehirde neler yapılabilirim mücadelesini verdiklerini söyledi.

Festival kapsamında 129 çocuğun sünnetini gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çimen, çocuklara aileleriyle birlikte mutlu bir gelecek diledi.

Kentteki çocuk parklarını çoğaltma noktasında çalışmaların devam ettiğini ifade eden Çimen, "Çocuklarımız için Sema Doğan parkında oyun alanları yaptık. Bayramın ikinci, üçüncü ve dördüncü günlerinde ücretsiz sinema gösterilerimiz olacak. Çocuklarınızı oraya götürün. Bütün etkinliklerimize katılın” dedi.

Başkan Çimen, eşi Gülsen Çimen’le birlikte çocuklara programın ardından çeşitli hediyeler verdi.

Festival kapsamında akşam saatlerinde ise Gençlik Parkında Harşit Şiir Akşamları programı icra edildi. Ülkenin dört bir tarafından gelen şairler programda şiirlerini seslendirdi. 

Atatürk Caddesindeki platformda Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Oyunları ekiplerinin yurdun çeşitli yörelerinden halk oyunları gösterilerini sunduğu festival ikinci gün etkinlikleri Gümüşhaneli sanatçılar Emine Coşkun, Emrah YIlmaz, Seçil Yavuz, Mahmut Polat, Onur Akgül ve finalde de Ece Seçkin konseriyle son buldu.
 

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2017, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER