Fransa Gümüşhaneliler Derneği kuruldu

Fransa'nın Mulhouse şehrinde Gümüşhaneliler Derneği kuruldu. Dernek başkanı Sezai Ertunç önderliğinde kurulan Gümüşhaneliler Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği önceki gün yönetim kurulu toplantısı düzenleyerek görev dağılımı yaptı.

Fransa Gümüşhaneliler Derneği kuruldu

ERTUNÇ'TAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Gerçekleştirilen toplantı ile Sezai Ertunç Yönetim Kurulu başkanlığına seçildi. Ertunç, kendisini destekleyen yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. 

Derneğin kurulmasında emeği geçen herkesi kutlayan Başkan Ertunç, “Hayalimiz olan Gümüşhaneliler Kültür Sanat ve Dayanışma Derneğini kurmuş bulunmaktayız. Derneğimizin amacı Gümüşhaneliler olarak birbirimizi daha yakından tanımak ve dayanışmayı sağlamaktır. Yine kültür ve sanat faaliyetlerimiz ile Gümüşhaneliler olarak geleneklerimizi idami ettirmektir. Fransa'da ve Avrupa'da öz benliğini kaybetmeden örf adet ve ve inancımızı koruyarak yaşadığı ülkeye uyum sağlayan nesiller yetiştirmekte yine derneğimizin öncelikli esaslarından olacaktır. Bizler bu vesile ile bir araya geldik” dedi.

ERTUNÇ: HİZMET İÇİN VARIZ

Hizmet alanının sadece Gümüşhanelilerle sınırlı kalmayacağının altını çizen Başkan Sezai Ertunç, “Biz bu yola arkadaşlarımız ile gönüllü olarak çıktık. Tüm hemşerilerimiz bu yolda inanıyorum ki bizleri yalnız bırakmayacak ve derneğimizi yarına taşıyacaklardır. Derneğimizin hizmet alanı sadece Gümüşhaneliler ile sınırlı değildir, Biz Gümüşhanelilere yakışır şekilde bütün vatandaşlarımıza hizmet etmeye talibiz. Dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan tüm vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. Özelikle gençlerimize ve kadınlarımıza kültürel ve sanatsal çalışmalarda imkanlar sunmaya gayret göstereceğiz” diye konuştu.

Yapılan kongre ile Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Başkan: Sezai Ertunç, Yönetim Kurulu Üyeleri: Zeynel Durak, Yakup Zengin, İcabi Tekin, Reyhani Süzen, Tayfur Seven, Talat Demirtaş, Çetin Ertunç, Yusuf Delioğlu, Mükremin Soylu, Savaş Delioğlu, Yasir Çalık.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER