Gazeteciler günü mesajları

Gümüşhane’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ve İdareciler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Gazeteciler günü mesajları

VALİ OKAY MEMİŞ

“Mesai mefhumu gözetmeksizin fedakârca kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirme görevini üstlenerek, olayları tarafsız bir şekilde halkımıza aktaran gazetecilerimiz, vatandaşlarımızın en doğal hakları olan, zamanında, doğru ve eksiksiz bilgiyi sağlamaktadırlar. Aynı zamanda gazetecilerimiz, toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu duyarlılığının artmasını sağlayan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili temsilcileri konumundadırlar.  
 
İlimizdeki gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirerek, vatandaşlarımızla devlet arasında iletişimi sağlayan, kültürel, sosyal ve ekonomik gelişimimizde etkin bir rol üstlenen yerel  basınımız da, özveriyle yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettirerek, ülkemizle birlikte şehrimizin de kalkınmasına ve demokrasi kültürünün yerleşmesine katkı sağlayacaktır.
 
Çalışma şartlarındaki zorluklara rağmen,  görevlerini tarafsız, objektif ve basın ahlâk kurallarına bağlı bir şekilde yerine getiren ulusal ve yerel basınımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ve İdareciler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, basının demokrasinin vazgeçilmezleri arasında yer aldığını ifade ederek, "Hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basın demokrasinin yaşanmasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Doğru, ilkeli ve tarafsız görev anlayışıyla, kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkan sağlayarak, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir. Basın mensuplarımızın, her konuda yapıcı, toplumu doğru bilgilendirme amaçlı olarak, sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine ve başarılı olacaklarına inanıyorum. Bu önemli gün vesilesiyle şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.

Başkan Çimen, 10 Ocak'ın ayrıca İdareciler Günü de olduğunu hatırlatarak, “İdareciler Günü, meslek camiasında dayanışma, hatırlama, varsa sorunların dile getirilmesi açısından özel ve anlamlı bir gündür. Bu günün sahibi olan mülki idare amirleri, memleketin her köşesinde kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve çabası içerisindedirler. Bu vesile ile ülkemizin her köşesinde fedakarca görev yapan başta mülki idare amirleri olmak üzere tüm idarecilerimizin 10 Ocak İdareciler Gününü kutlarım" ifadelerine yer verdi.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ORHAN KAR

“Gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen kamuoyunun aydınlatılmasında ve doğru bilgilendirilmesinde önemli bir görev üstlenen basın mensuplarımız büyük özveri içerisinde çalışmaktadırlar. Yaşanan tüm gelişmeleri haberleştirerek kamuoyunun bilgilenmesine ışık tutan basın mensuplarımız yaptıkları haberlerde doğruluk ve tarafsızlık ilkelerine bağlı kalmaları son derece önem taşımaktadır.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle Gümüşhane’de görevi başındaki tüm değerli basın mensuplarının bu özel gününü kutlar,  görevlerini fedakarca yerine getirirken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum.”

GÜMÜŞHANE KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ YRD. DOÇ. DR. ÖZGÜR ÇELEBİ

“Mesai mefhumu gözetmeksizin, fedakârca çalışan,  kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirme görevini üstlenerek, İlimiz ve ülkemizle ilgili olayları tarafsız bir şekilde halkımıza aktaran, siz değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, kurum olarak yaptığımız çalışmaların kamuoyuna yansıtılması noktasında verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyor, görevinizde başarılar diliyorum.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

‘’Günümüzde taşıdığı değer ve önem gittikçe artan iletişimin en etkili kanallarından olan basın,   yıllar boyunca halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün güvencesi olmuştur. Basın organları sayesinde bireyin içinde bulunduğu çevrede meydana gelen olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirip kanaat edinmesi, toplumla ve dünyayla sağlıklı ilişkiler kurup bütünleşmesi mümkün olmaktadır. Kendi sorumluluğunun bilincinde olan ve bu bilincini eyleme dönüştürürken hak ettiği özgürlüğe sahip olan bir basında demokrasinin vazgeçilmez gerekliliklerindendir. İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına Yerinde habercilik, Doğru habercilik, Doğru bilgiye ve belgeye dayalı araştırmacı gazetecilik gayreti ile büyük bir özen içerisinde çalışan tüm gazetecilerimizin ve gazete çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.’’

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

"Çeşitli zorluklar içerisinde toplumun bilgilendirilmesini günün 24 saati özverili bir biçimde çalışarak; doğru, ilkeli ve tarafsız haberleri bizlere ulaştırmayı amaç edinen gazetecilerimiz önemli bir görevi üstlenerek toplumun sesi olmaktadırlar.
Basın ahlakı kuralları doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirmek, bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu ifa eden başta Gümüşhane'mizdeki ve tüm Türkiye'de ki değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler dilerim."

GÜMÜŞHANE GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI SEZAİ KÖPRÜLÜ

“10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek her yıl kutlanmakta olan 10 Ocak çalışan Gazeteciler Bayramının 56. yıl dönümünün kutlandığımız bu günde, tüm basın emekçilerinin ve yine 10 Ocak İdareciler günü münasebetiyle başta Valimiz Sayın Okay Memiş olmak üzere Vali Yardımcımız ve Kaymakamlarımızın günü 10 Ocak Mülki İdareciler Günü’nü kutluyorum.

Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Basın; bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak, demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, ilkeli yayıncılık anlayışı ile olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun, güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteği ile daha da hızlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasını daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak çalışan Gazeteciler Gününü ve değerli idarecilerimizin 10 Ocak Mülki İdareciler Günü’nü yürekten kutluyorum.”

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2017, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER