Ara
Gümüşhane
Parçalı bulutlu
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8057 %0.16
50,2458 %0.02
5.944,76 % -0,18
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Geçmiş olsun Giresun

Geçmiş olsun Giresun

Komşu kentimiz Giresun’da dün gece etkili olan ve şuana kadar 6 kişinin vefat ettiği, 10 kişinin de halen kaybolduğu sel felaketi için Gümüşhane’den çok sayıda araç ve personel desteği sağlandı.

386
Gösterim
1 Dakika
Okunma Süresi

Komşu kentimiz Giresun’da dün gece etkili olan ve şuana kadar 6 kişinin vefat ettiği, 10 kişinin de halen kaybolduğu sel felaketi için Gümüşhane’den çok sayıda araç ve personel desteği sağlandı.

Selin oluşturduğu felaketin boyutlarının gün ağarınca ortaya çıktığı Giresun’da özellikle Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine komşu olan Doğankent ilçesi başta olmak üzere selin etkilendiği tüm alanlarda Gümüşhane’den giden iş makineleri ve personeller görev alıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da incelemelerde bulunduğu bölgede Bakanlar bu kadar ağır bir tablo beklemediklerini, bölgede selden zarar gören ilçelerin Afet Bölgesi ilan edileceğini ifade etti.

24 saatte metrekareye 130 kilogram yağışın düştüğü ve son yıllarda gerçekleşen en büyük sel felaketlerinden birisini yaşayan Giresun’da Tirebolu-Doğankent yolundaki kopma sonucu sele kapılan 5 jandarma personelinden ikisinin cansız bedeni olayın yaşandığı yerden 4 kilometre ilerideki dere yatağında bulunmuştu.

Sel felaketinin ardından bugün Gümüşhane'den hem Belediyeler hem de İl Özel İdaresi tarafından bölgedeki arama, temizlik ve diğer çalışmalara destek vermek için iş makinesi ve personel sevk edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *