Geleceğin tasarımcılarından 100’ü aşkın eser

Gümüşhane Üniversitesi’nin en köklü kuruluşu olan Gümüşhane Meslek Yüksekokulunun Tasarım Bölümü, İç Mekan Tasarımı ve Grafik Tasarımı Programlarından mezun olacak geleceğin tasarımcılarının eserlerinin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Geleceğin tasarımcılarından 100’ü aşkın eser

Gümüşhane Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi fuaye alanında açılan sergi 5 gün boyunca hem öğrencilerin hem de vatandaşların ziyaretine açık kalacak.

İç mekan tasarımından projelere, fotoğraf çalışmalarından model ve maket çalışmalarına varıncaya kadar 100’den fazla eserin görücüye çıktığı serginin açılışına katılan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Günay Çakır, “Üniversitemizin en köklü kuruluşu olan Gümüşhane Meslek Yüksekokulunun Tasarım bölümü öğrencilerinin yaptığı sergiye hoşgeldiniz. Öğrencilerimizin dönem boyunca hem sınavları hem de uygulamalar için yaptıklarını sergi haline getiriyoruz. Her yıl mezuniyetlerde bu sergiyi açıyoruz. 5 gün boyunca açık olacak” dedi.

Gümüşhane MYO Müdürü Doç.Dr. Selçuk Alemdağ ise açılan sergiyle yıl içinde öğrencilerin akademisyenler eşliğinde altyapı hazırlığını tamamladığı eserlerin görücüye çıktığını belirterek, “Yıl boyunca yaptığımız çalışmaları yılsonunda açtığımız sergiyle taçlandırdık. Birçok alanda sanatsal faaliyetleri gerek öğrencilerimiz gerek hocalar sizlerin beğenisine sundu. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda daha güzellerini yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Okulda görev yapan öğretim görevlisi Çiğdem Piyadeoğlu da “Gümüşhane Meslek Yüksekokulu tasarım bölümü, grafik tasarım ve iç mekan tasarımı öğrencilerinin el emekleri ve ders çıktıları sergilenmekte. Burada 100’ü aşkın eser söz konusu. Bunlar hocalarımızın hem grafik tasarım programı hem iç mekan tasarımı programında verdikleri derslerden öğrencilerin o dönem içinde öğrendiklerinin neticesini görebildiğimiz bir alan. Her öğrencimizin farklı farklı eserleri var” ifadelerini kullandı.

Sergide eserlerini sergileyen Grafik Tasarım 2.sınıf öğrencisi Arzu Sözüer ise “Bu yaptığımız çalışmaların iş hayatımızda bize çok faydası olacak. Bunları yaparken çok zorlu aşamalardan geçtik, uzun uğraşlar verdik hocalarımızla birlikte” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER