Genç çiftçinin 15 koyunu telef oldu, 60 koyunu kayboldu

Gümüşhane’de hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Hakan Demirci’nin ahırında önceki gece göçük meydana geldi. Göçük sonucu 15 hayvanı telef olan Demirci’nin 60 koyunu da kayıplara karıştı. 

Genç çiftçinin 15 koyunu telef oldu, 60 koyunu kayboldu

Gümüşhane’de hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Hakan Demirci’nin ahırında önceki gece göçük meydana geldi. Göçük sonucu 15 hayvanı telef olan Demirci’nin 60 koyunu da kayıplara karıştı. 

Edinilen bilgiye göre Gümüşhane kent merkezinde taksicilik yaparken 2017 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın genç çiftçi projesine başvurarak aldığı 30 koyun ve 2 koçla hayvancılık yapmaya başlayan ve koyun sayısını 295’e kadar yükselten Demirci’nin Yeşilyurt köyü Türkmenli mahallesindeki ahırına göçük sonucu kaya parçaları düştü.

Ekipler hemen bölgeye intikal etti

Sabaha karşı gerçekleşen olayda 15 koyunu telef olan Demirci’nin 160 koyunu da kayıplara karıştı. Sabahın ilk saatlerinde durumu yetkililere bildirilmesinin ardından bölgeye İl Özel İdaresine ait iş makinesi giderek çalışma yaparken, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri de alanda incelemelerde bulundu.

Dronla kaybolan hayvanlar arandı

Jandarma’nın gelmesinin ardından kuruma ait dronlarla kayıp koyunları arama çalışmaları başlatılırken Demirci’nin kendisi ve ailesi de komşularının yardımıyla hem kayıp koyunlarını aramaya hem de yıkılan ahırlarını yapmaya başladı.

100 koyununu buldu 60 koyunu kayıp

Dün akşam Mescitli köyü yakınlarında 100 koyununu bularak ahırına getiren Demirci, kayıp 60 koyununu da Jandarma’nın dronları eşliğinde aramaya devam ediyor. Bölgede çok sayıda kurt bulunması nedeniyle sık ormanlık alanda arama çalışmalarına hız verilirken, Demirci şimdiden kara kara ne yapacağını düşünmeye başladı.

Banka parayı çektiği halde sigorta yapmayı unutmuş

Koyunları kredi çekerek aldığı için TARSİM sigortalarının banka tarafından yapılmak üzere krediden kesinti yapılmasına rağmen unutulduğu için mağdur duruma düşen Demirci, eğer bu hata düzeltilmezse çok ciddi anlamda sıkıntı yaşayacağını söyledi.

Yaşanan bu süreçte başta Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Jandarma ve AFAD müdürlüğü ekiplerinin sürekli yanında olduğunu belirterek teşekkür eden 2 çocuk babası Demirci, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gümüşhane Valiliğinden destek beklediğini ifade etti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal Koç
Kemal Koç - 4 yıl Önce

Allah yardım etsin sabır versin ben yokluktan koyunuma yem alamadığımdan başkada borcum olduğundan dün 28 kuzulu koyunumu sattım içim kan ağlıya ağlıya koyun sevgi imiş canmış şimdi anladım ama yokluğun gözü kör olsun bu hayatı bu kadar zor hale getirenlere de Allah sorsun

Mehmet Doğan
Mehmet Doğan - 4 yıl Önce

Allah kolaylık versin çok geçmiş olsun bende cicek hastalığından elliyi aşkın hayvanimi kaybettim doğumda az kuzumuz yok .senenin saman yem çoban parasını nasıl bulucam kara kara dusunuyorum.devletimiz bizim gibi köyde olan haki hazirda hayvan yetistirenlere yen saman. Slaj ot verse hiç değilse su sıkıntılı günleri atlatana kadar.her zaman istemiyoruz.biz çalışır işimizi yaparız.am bu şekil bırakıp köyden göçmek zorundayiz.bu IŞİ yapacak kimsede bulunmaz.bubzor iş meşakkatli ve mutlaka sevgi istiyor.yiksa bu bok ve sidigin içinde hiç bi güç bizi tutamaZ.

Adembaba
Adembaba - 4 yıl Önce

Sigortayı yapmayan bankaya dava açması lazım.

SIRADAKİ HABER