Genç Memur-Sen şehitleri hatimlerle andı

Gümüşhane Genç Memur-Sen, kanaat önderleri ve şehitleri hatimlerle andı.

Genç Memur-Sen şehitleri hatimlerle andı
Gümüşhane Genç Memur-Sen, kanaat önderleri ve şehitleri hatimlerle andı.

Merkez Kemaliye camisinde ikindi namazının ardından gerçekleştirilen ve ülke genelinde eş zamanlı yapılan etkinlikte Şubat ayı içerisinde hayatını kaybeden Mahmud Esad Coşan, Malcom X, Hasan el Benna, milli görüş lideri Necmettin Erbakan, Kırkıncı hoca, Said Özdemir ve diğer mütefekkirler ile Gümüşhaneli Şehit Jandarma Teğmen Recep Erdoğan ve tüm şehitler için hatim duası gerçekleştirildi.

Gümüşhane olarak 8 hatim ve çok sayıda Ya'sin suresinin dualarının yapıldığı etkinliğe Gümüşhane’de yaşayan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

ŞUBAT AYI ŞEHADET AYI

Konuyla ilgili açıklama yapan Gümüşhane Genç Memur Sen İl Başkanı İsa Aslan, Şubat ayının şehadet ayı olduğuna dikkat çekerek, “Bu ülkenin  ve gönül coğrafyamızın değerine değer katan değerli mütefekkirlerin ve aksiyon adamlarının, dava adamalarının,  ümmetin derdini dert edinmiş değerli büyüklerimizin aramızdan ayrılması ve  son zamanlarda meydana gelen terör olayları sonucunda bu ülkenin birliği için, ezanı ve bayrağı için şehit olan aziz şehitlerimiz  için  Genç Memur-Sen genel merkezi tarafından Şubat ayı şehadet ayı ilan edilmiştir” dedi.

Milletimizin değerlerinin, birlik ve dirliğinin muhafazası için şehit olan güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet ve mağfiret dileyen Aslan, ilim, irfan ve hikmet yolundaki şuurlu gençliğe şöyle seslendi: “Tarihi şan ve şerefle dolu bir milletiz biz. Atalarımız vatan, millet ve inançları uğrunda her türlü zorluğa göğüs germiş, gerektiğinde canlarını vermekten çekinmemişlerdir. Bizler de Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’ndaki şu tavsiyesine dikkat ederek sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz: Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı. Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı. Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı. Bu sorumluk duygusuyla bugün tüm Türkiye’de şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimiz için şuurlu gençlik şehadetlerine eşlik ediyor ve tüm şehitlerimiz için okutulan Yasinleri ve hatimleri onların güzel ruhlarına hediye ediyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2016, 21:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER