Genç Memur-Sen'den 14 Ağustos Dünya Rabia Günü Bildirisi

Gümüşhane Genç Memur-Sen İl Başkanlığı, 14 Ağustos Dünya Rabia Günü nedeniyle düzenlediği basın açıklamasında, 'Ey insanlık ayağa kalk' çağrısında bulundu.

Genç Memur-Sen'den 14 Ağustos Dünya Rabia Günü Bildirisi
Gümüşhane Genç Memur-Sen İl Başkanlığı, 14 Ağustos Dünya Rabia Günü nedeniyle düzenlediği basın açıklamasında, “Ey insanlık ayağa kalk” çağrısında bulundu.

Zafer Meydanında gerçekleştirilen ve Memur-Sen İl Başkanı Veli Ağaç ve sendika üyelerinin katıldığı etkinlikte açıklamayı Genç Memur-Sen İl Başkanı İsa Aslan seslendirdi.

"Tüm mazlumlar ve insanlık için sesini yükselt" sloganı ve Mısır’dan çeşitli fotoğrafların pankart yapıldığı etkinlikte, “Ey İnsanlık” seslenişiyle konuşmasına başlayan Aslan, 14 Ağustos tarihinde Esma’ların Rabia Meydanındaki özgürlük ve demokrasi nidalarını, ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlattı.

İnsanlığın, Mısır’da darbeci Sisi’nin, Suriye’de cani Esed’in, Gazze’de katil İsrail’in, Doğu Türkistan’da vahşi Çin’in insanlığı katledilmesini, insanlık onurunu çiğnemesini ne kadar seyredeceğini sorgulayan Aslan, “Ey insanlık ayağa kalk! Dünyadaki zulüm kuşatmasını sen bitireceksin.” dedi.

İslam ümmetine de “Ayağa Kalk” çağrısında bulunan Aslan, Ortadoğu’yu ve Arap yarımadasını küresel sömürü şebekelerinin petrol pazarlığı mekanı olmaktan, Siyonist İsrail eliyle “Müslüman Mezarlığı” yapılmaktan ancak ümmetin kurtarabileceğini belirterek, “Küresel adalet için, insanların ölmemesi için, insanlık onurunun korunması için, çocuklarımız için ayağa kalk ümmet!” diye konuştu.

İnsanlığın ortak acısına son vermek için 14 Ağustos’un birlik günü olduğunu, insanlığın ortak düşmanı haline gelen katil ve vahşi yönetimlere karşı birlikte mücadele etme günü olduğunu olduğunun altını çizen Aslan, Rabia gençliği, Esma’nın yolundan giden dünya gençleri, insanlığın vicdanının bu çağdaki güçlü sesleri olduklarını belirterek şu çağrıda bulundu: “Ümmetin bu çağı kuşatan merhamet, adalet ve medeniyet nefesi ve neferleri olarak söz veriyor ve diyoruz ki; insanlığı ve ümmeti ayağa kaldıracağız, zulme direneceği, zalimin karşısında diz çökmeyeceğiz, insanlığı ve ümmeti ayağa kaldıracağız, Rabia Meydanında yakılan özgürlük ateşini söndürmeyeceğiz, emperyalistlere biat etmeyecek, küresel sömürü düzenine son vereceğiz, Mısır’ı Sisi’den, Suriye’yi Esed’den, Filistin ve Gazze’yi İsrail ve Siyonizm’den, Doğu Türkistan, Kerkük, Keşmir, Musul, Halep, Telafer, Şengal, Orta Afrika Cumhuriyet, Patani ve Arakan’ı zulümden, zalim yönetimlerden ve onların küresel patronlarından kurtaracağız. Ey insanlık, ey ümmet bugün 14 Ağustos R4bia günü hep birlikte ayağa kalkacağız. Huzurun, barışın, kardeşliğin ve adaletin hakim olduğu yeni ve adil bir dünya kuracağız”
Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2014, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER