Gençler bilgi yarışmasında ter döktü

Gümüşhane’de Gençlik Merkezi tarafından gençler arasında ‘Kim bilir’ adlı bilgi yarışması düzenlendi.

Gençler bilgi yarışmasında ter döktü

Gümüşhane’de Gençlik Merkezi tarafından gençler arasında ‘Kim bilir’ adlı bilgi yarışması düzenlendi.

Gençlik Merkezi salonunda gerçekleştirilen yarışmaya 38 grup katıldı. Yarışma sonucunda 14-17 yaş grubunda Gümüşhane Lisesinden ‘meşale’ grubu birinci, Türk Telekom Fen Lisesinden ‘büyük doğu’ grubu ikinci, Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesinden ‘Kartal’ grubu üçüncü, 18-25 yaş arası grubunda ise Sağlık Bilimciler birinci, Afitab ikinci, Eşışkın grubu üçüncü oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, Gençlik ve Spor Bakanlığının milli duyguların ve kültürün yaşatılması, gençler arasında yaygınlaşmasının sağlanması, benimsenmesi ve gençlerin serbest zamanlarının değerlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla her yıl Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Kültür ve Sanat Yarışmaları düzenlendiğini hatırlattı.

Kültür ve sanat yarışmalarının 2019 yılı içerisinde Türk müziği, tiyatro, şiir okuma ve bilgi yarışması olmak üzere dört ayrı kategoride düzenleneceğini kaydeden Atalay, “Bu kapsamda ilk olarak Gençler Arası Bilgi Yarışması “Kim Bilir” 38 katılımcı grupla yapıldı. Edebiyat, coğrafya, sayısal mantık, güncel konular, görsel sanatlar, genel kültür vatandaşlık, spor kültürü, müzik ve tarih alanlarında öğrencilerimiz bilgilerini test ettiler. İl birincileri 7 Nisan 2019 tarihinde Samsun ilinde yapılacak Bölge finalinde ilimizi temsil edeceklerdir. Gençlerimize başarılar diliyorum. Ayrıca gençlerimizin hazırlanmalarında katkıları olan öğretmenlerimize, idarecilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Düz
Mehmet Düz - 5 yıl Önce

Nihayet Kuranı, Ezanı güzel okuma harici bi yarışma düzenlendi, kıyamet kopacak.

SIRADAKİ HABER