Gençler Kov Kalesinde tarih yolculuğuna çıktı

Gümüşhane’de gençlerin tarihi mekânları tanıma konusunda farkındalık oluşturulması ve eylemde bulunulması amacıyla Gençlik Merkezi tarafından tarihi mekanlarda etkinlikler düzenlenmeye başlandı.

Gençler Kov Kalesinde tarih yolculuğuna çıktı

İlki Doğu Karadeniz bölgesinin en görkemli kalesi olan Esenyurt köyü sınırlarındaki Kov kalesinde gerçekleştirilen etkinlikte Gençlik Merkezinde bulunan Gönüllülük Kulübü ile çevre temizliği, müzik kulübü ile mini konser, kitap okuma halkaları ile kitap okuma etkinliği yapıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, “Gençlik Merkezleri; gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak, gençleri sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirmek, gençlerin gelişimine katkıda bulunmak, gençlere rehberlik ve danışmanlık yapmak, gençleri zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirmek amacıyla sanatsal, sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetler ile tarihi ve kültürel geziler, kamplar ve sportif faaliyetleri düzenleyen merkezlerdir” dedi.

Gümüşhane’de tarih kokan mekanları gençlerle ziyaret ederek oraları hem tanıma hem de tanıtma adına kültür ve sanat etkinlikleriyle gençlerin günlük hayatlarında ve tarihi değerlere bakışlarında değişiklikler yapmayı hedeflediklerini dile getiren Atalay, “Bu kapsamda, ilimizde bulunan tarihi mekanları Kov Kalesi, Santa Harabeleri, İmera Manastırı, Sadak Antik Kenti, Süleymaniye Mahallesi gibi yerleri belirli aralıklarla ziyaret ederek buralarda çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler yapacağız. İlk tarih yolculuğumuza Kov Kalesi ile başladık. Gençlik merkezimizde bulunan Gönüllülük Kulübü ile çevre temizliği, Müzik Kulübü ile Mini Konser, Kitap Okuma Halkaları ile Kitap okuma etkinliği yaptık. Ayrıca profesyonel turist rehberi Serhat Serdar Salantur tarafından tarihi Kov Kalesi hakkında katılımcı gençlere bilgiler verildi” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER