GHU Kariyer ile “Staj Seferbirliği” Programı Başlıyor

Gümüşhane Üniversitesinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda, bakanlıklar, bakanlıklara bağlı ilgili, ilişkili kuruluşlar ve özel sektörden gönüllü işverenlerin işbirliğinde, Hazine ve Maliye Bakanlığının destekleriyle üniversite öğrencilerine yönelik hazırlanan “Staj Seferbirliği” programı başladı.

GHU Kariyer ile “Staj Seferbirliği” Programı Başlıyor

Gümüşhane Üniversitesinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda, bakanlıklar, bakanlıklara bağlı ilgili, ilişkili kuruluşlar ve özel sektörden gönüllü işverenlerin işbirliğinde, Hazine ve Maliye Bakanlığının destekleriyle üniversite öğrencilerine yönelik hazırlanan “Staj Seferbirliği” programı başladı.

Gümüşhane Üniversitesi Kariyer Merkezi’nin (GHU Kariyer) eşgüdümünde hazırlanan proje kapsamında kısa vadede Covid-19 nedeniyle staj yeri bulmakta ve staj yapmakta güçlük çeken öğrencilerimize destek sağlanması amaçlanıyor. 

“Staj Seferbirliği” programına örgün eğitim veren lisans programları ile dört yıllık eğitim veren yüksekokullarda son sınıfa geçen ve not ortalaması 4 üzerinden 2 ve üzeri (diğer sistemlerde dengi) olan tüm öğrenciler başvuru yapabilecekler. Yapılan değerlendirmeler sonucunda stajyer havuzuna girmeye hak kazanan adaylar belirlenecek. 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından oluşturulan bu havuza kamu kurum, kuruluşları ve özel sektördeki gönüllü firmalara erişim yetkisi verilecek. Söz konusu kurumlar, ihtiyaçları olan bölümlerde okuyan adayları bu havuzdan seçerek, staj teklifi gönderebilecek, adaylar ise bu teklifler arasından kendilerine uygun kamu kurum, kuruluş ve özel sektörden firmaları tercih edebilecekler. Programa başvuru yapmak isteyen öğrencilerimiz, bağlı bulundukları birim ve bölümlerde bulunan Kariyer Rehber ve Danışmanları vasıtasıyla işlemlerini kolaylıkla yapabilirler. 

Programın staj yapmayı planlayan öğrenciler için bir fırsat olduğunu dile getiren Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Gümüşhane Üniversitesi Kariyer Merkezi, öğrenci ve mezunlarımızın kariyer planlarına destek olmak, bu planlarını hayata geçirmeleri konusunda onlara yardım etmek, yeni iş fikirleri, girişimcilik, iş hayatları ve kariyerleri ile ilgili bilimsel, mesleki ve eğitsel çalışmalar sağlamak, onlara danışmanlık ve bilgilendirme hizmetleri vermek amacıyla 2019 yılı itibariyle üniversitemiz bünyesinde açtığımız bir birimdir. Kuruluş aşamasını hızlı bir şekilde tamamlayan birimimiz, öğrencilerimizin gelecek ile ilgili atacakları adımlarda yol gösterici bir rol oynuyor. Kariyer Merkezi’nin vizyonu öğrenci ve mezunlarımızın kariyer gelişimlerine katkıda bulunarak, iş hayatından gelen talepler doğrultusunda istihdam edilmelerine ve iş hayatında arzu ettikleri kariyer basamağına ulaşmalarını hedefleyen lider bir merkez olmaktır. Temel misyonu ise üniversitemizin amaç ve hedefleri doğrultusunda öğrenci ve mezunlarımızın kendilerine en doğru kariyer kararlarını vermelerine, mesleğinde yetkin, sürekli üreten ve yenilikçi bireyler olmalarını sağlamaktır. Ülkemizde halen etkisini devam ettirmekte olan COVID-19 salgını nedeniyle öğrencilerimizin staj konularında bazı kaygıları olduğunu görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığınca koordine edilen ve üniversitemiz Kariyer Merkezi tarafından da öğrencilerimize sunulacak olan ‘Staj Seferbirliği’ programıyla bu öğrencilerimizin staj kaygısını gidermeyi amaçlıyoruz. Programın öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Programa katkısı olan başta Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi olmak üzere üniversitemiz GHU Kariyer Merkezi’ne de teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Staj Seferbirliği başvuruları 22 Şubat ve 22 Mart 2021 tarihleri arasında kariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden yapılabilecek. Başvuru yapmak isteyen öğrenciler birim ve bölümlerinde bulunan Kariyer Rehber ve Danışmanlarının bilgilerine; GHU Kariyer Merkezi sayfasından ve //kariyer.gumushane.edu.tr/tr/sayfa/kurumsal/kariyer-rehber-ve-dan%C4%B1%C5%9Fmanlar%C4%B1/  bağlantısından ulaşabilirler. 

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2021, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER