GİF Ajans’tan dünya kadınlarına anlamlı reklam

Gümüşhane Üniversitesi iletişim fakültesi uygulama birimi olan GİF Ajans, sosyal sorumluluk çerçevesinde 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle çektiği reklam filmi sosyal medyada büyük beğeni topladı.

GİF Ajans’tan dünya kadınlarına anlamlı reklam
Gümüşhane Üniversitesi iletişim fakültesi uygulama birimi olan GİF Ajans, sosyal sorumluluk çerçevesinde 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle çektiği reklam filmi sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Son yıllarda yaptığı çalışmalarla adını duyurmaya başlayan, İletişim fakültesi öğrencilerine uygulama imkânı sunan GİF Ajans, iletişim fakültesi öğrencilerini bir taraftan sektöre hazırlarken diğer taraftan da toplumda duyarlılık oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk faaliyetleriyle de ses getirmeye devam ediyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gerçekleştirdiği reklam prodüksiyonu ile bir anda dikkatleri üzerine çeken GİF Ajans, ileride Gümüşhane ve bölge şehirlerine önemli katkılarda bulunacağının sinyallerini verdi.

Gerçekleştirilen bu çalışmadan da anlaşılacağı üzere iletişim öğrencilerinin gelecekte sektöre damgasını vuracağını ifade eden Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, sözlerini şöyle devam ettirdi: “Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak bugün ülkemizin sayılı iletişim fakültelerinden biri olma yolunda hızla ilerliyoruz. Kurduğumuz uygulama birimleriyle öğrencilerimiz derslerde teorisini öğrendikleri konuları hayata geçirmeye çalışıyor. Bu birimlerimizden birisi de     GİF Ajans’tır. Reklam ve halkla ilişkiler alanında kendisini geliştirmeye çalışan öğrencilerimize uygulama imkânı sunan ajansımızda öğrencilerimiz gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk faaliyetleri, halkla ilişkiler ve reklam kampanyaları, tasarımlar, reklam filmleri ve araştırmalar ile şimdiden başarılı işlere imza atıyorlar. Bu anlamda emeklerinden dolayı GİF Ajans Koordinatörümüz Yrd. Doç. Dr. Emre Ş. Aslan’a ve ekibine teşekkür ederim.”

Yapılan açıklamada sosyal sorumluluk reklamının çıkış noktası ve hikâyesi şu şekilde anlatıldı:  “Bu reklam filminde şu ana kadar yapılan çalışmaları öğrencilerimizle araştırdık ve hepsinin tek bir ortak noktası olduğunu gördük. Bu çalışmalar, şiddeti gösteriyordu ve tüm erkekleri şiddete başvuran karakterler olarak lanse ediyordu. Bizlerde ajansımızda gerçekleştirdiğimiz beyin fırtınasında şöyle bir sonuca ulaştık; ‘kötüyü göstererek toplumsal yaralar sarılamaz. Aynı zamanda olumlu davranışlarında teşvik edilmesi gerekmektedir.' İşte bu fikirden ilham alan ekibimiz senaryo üzerinde çalışarak bu eseri ortaya çıkardı."

GİF Ajans ekibinin sadece bu çalışmayı değil, birçok reklam faaliyeti gerçekleştirdiğinin vurgulandığı açıklamada, iletişim fakültesi öğrencilerinin büyük yeteneklere sahip olduğu ve bunun Gümüşhane için önemli bir kazanım olacağı da dile getirildi. Ayrıca açıklamada hazırlanan filmin GİF Ajans’ın facebook sayfasından izlenebileceği ifade edildi.
Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER