Gönül'den şiirler çıktı

Gümüşhaneli şair ve yazar Gönül Sungurlu Dervişoğlu'nun beşinci kitabı “Gönülden Şiirler” çıktı. Bizim Matbaa tarafından basılan eser 108 sayfadan oluşuyor.

Gönül'den şiirler çıktı

Gümüşhaneli şair ve yazar Gönül Sungurlu Dervişoğlu'nun beşinci kitabı “Gönülden Şiirler” çıktı. Bizim Matbaa tarafından basılan eser 108 sayfadan oluşuyor.

Severek ve hissederek yazdığı tüm şiirlerini bu kitapta topladığını kaydeden Dervişoğlu, yazmanın her türünü sevdiğini belirterek, “Anılarımı yazarken bir kaç şiir de yazmıştım. Bunların bir kısmına üçüncü anı kitabımda yer vermiştim. Başta kardeşim Oltan olmak üzere okuyanların, beğenenlerin teşviki ile şiirlerimi topladığım ayrı bir kitap oluşturmak istedim. Ben yaşadıklarım üzerine çok düşünürüm. Geçmişte yaşadıklarımı, tanıdıklarımı her zaman hatırlarım. Yaşlandıkça bu hatıra koleksiyonum çoğaldı elbette. Şiirlerim için de aynı şey geçerli. Severek ve hissederek yazdığım tüm şiirlerimi bu kitapta topladım” dedi.

Resim sanatına gönül veren kardeşi Güngör Bilgin'in beğendiği ve şiirlerine hem anlam hem değer katacağını umduğu yağlı boya tablolarından bir kısmını da kitabının sayfalarında yer verdiğini kaydeden Dervişoğlu, “Sevgili kuzenim Tomris Kantek'in ve yeğenim Haluk Hacıhasanoğlu'nun da bir kaç tablosu onların arasına katıldı” diye konuştu.

Gönül Sungurlu Dervişoğlu kimdir?

Gönül Sungurlu Dervişoğlu 1935 yılında Süleyman Faik ve Hatice Sungurlu'nun dördüncü çocukları olarak Gümüşhane'de dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini de burada aldı. Eskişehir Kız Enstitütüsü'nü bitirdi. 1971 yılında yine Gümüşhaneli olan ve hakimlik yapan Rıfkı Dervişoğlu ile evlenerek önce Adapazarı'na sonra İstanbul'a yerleşti. Ancak Gümüşhane ile irtibatı hiç kopmadı ve ileri yaşlarına kadar çoğunlukla yazları hep Gümüşhane'de geçirdi.

Gümüşhane'de yaşadığı dönemde Gümüşhane Kadınlar birliğinin ilk kurucusu oldu. Özcan San ile beraber Gümüşhane Adalet Partisi Kadın Kollarının kurulmasında yer aldı. İstanbul'da yerleştiği Büyükada'da 1983'te Adalar Belediye Meclis Üyeliği'ne seçildi ve iki dönem görev yaptı. Adalar Kadınlar Birliğindeki üyeliği ise halen devam etmektedir.

2007 yılında eşi Rıfkı Dervişoğlu'nun vefatından sonra anı kitaplarını yazmaya başladı. Bu kitaplarında anılarından yola çıkarak kendi ailesini, arkadaşlarını ve çoğunlukla da Gümüşhane'yi anlatırken aynı zamanda bir Anadolu ailesinin üç kuşağındaki yaşamı aktarmaya çalıştı. Bu anı kitaplarını roman çalışmaları takip etti. İlk romanı Bir Yabancı Kuzu'yu 2019 yılında yayınladı. Yeni roman çalışmaları devam etmektedir.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER