Gönüllü çocuklar Yunus Emre için 3 günde 10 bin TL topladı

Gümüşhane’de SMA Tip1 hastası 6 aylık Yunus Emre Kaçan’a yardım için stant açarak harçlıklarıyla aldıkları çikolataları ve annelerinin ördüğü lifleri satan 4 gönüllü çocuk “Yunus Emre’yi ölüme terk edemeyiz” diyerek 3 günde 10 bin TL topladı. 

Ölümcül kas hastalığı olarak bilinen ve nadir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan 6 aylık Yunus Emre Kaçan’a destek olmak için Cumhuriyet Caddesi üzerinde stand kuran 4 çocuk 3 günde 10 bin TL topladı. 

Cadde üzerinde bulunan kahvehaneler, marketler ve lokantalara girerek Yunus Emre için destek toplayan kendileri küçük yürekleri büyük 4 çocuk, vatandaşların da takdirini topladı. 

Stantta kendi harçlıklarını biriktirerek aldıkları çikolataları ve anneleri tarafından örülen lifleri vatandaşlara Yunus Emre’ye destek için satan çocuklar, Yunus Emre’nin iyileşerek mahallelerinde koşup oynaması için ellerinden geldiğince bağış toplamaya devam edeceklerini söyledi. 

“Yunus Emre bizim can kardeşimiz onu ölüme terk edemeyiz”

Cadde üzerinde Yunus Emre için bağış toplayan Emre Zengin, “Amacımız Yunus Emre’yi ilacına ve sağlığına kavuşturmak. Bunun için ayrı ayrı yerlere, illere stantlar kuruyoruz, iş yerlerine kumbaralar bırakıyoruz. Yani elimizdeki gücü yeterince kullanmaya çalışıyoruz ama yetmiyor bundan dolayı devlet büyüklerimizin yardımcı halkımızın da duyarlı olmasını istiyorum. Sosyal medya üzerinden de yardım topluyoruz, sosyal medya sitemizin adı ‘yunusemreyenefesol’ ama maalesef takipçi sayımız az olduğundan dolayı yardım toplayamıyoruz. Bu nedenle lütfen tanıdığınız kim varsa sosyal medyaya girerek bizlere yardımcı olsunlar. Yunus Emre bizim can kardeşimiz onu ölüme terk edemeyiz, yalnız bırakamayız. Sesimize ses olduğunuz için çok teşekkür ederiz. Burada harçlıklarımızı biriktirip çikolata alıp, satıyoruz, bugün de lif satıyoruz. Lifleri annem ördü.” dedi. 

“Yunus Emre’ye destek olun, Yunus Emre sizin de kardeşiniz olabilirdi”

Yunus Emre’ye destek için bağırarak bağış topladığını dile getiren Cemre Su ise “Yunus Emre için elimizden geleni yapıyoruz, sabahtan akşama kadar standımızın başında bekliyoruz. Yunus Emre’ye destek oluyoruz. Yunus Emre için yoldan geçenleri durdurup destek olmalarını sağlıyoruz. Kahvelere, marketlere, dükkanlara giriyoruz. Bağırarak destek oluyoruz, ‘Yunus Emre’ye destek olun, Yunus Emre sizin de kardeşiniz olabilirdi’ diyoruz. Büyüklerim de Yunus Emre’ye destek olsun, desteklerini esirgemesinler bunu söylemek isterim” diye konuştu. 

“Hayata tutunup mahallemizde koşmasını istiyoruz”

Yunus Emre’nin iyileşerek mahallesinde koşmasını istediğini söyleyen Ertuğrul Karaçengel de “Yunus Emre’nin gönüllü abilerindenim, Yunus Emre için burada stand açtık, onun için para topluyoruz, elimizden geleni yapıyoruz çünkü o bizim kardeşimiz de olabilirdi. Biz onun hayata tutunup mahallemizde koşmasını istiyoruz. Büyüklerimize Yunus Emre’nin İBAN’ından, sosyal medya adresinden destek olmaları dileklerimi iletmek istiyorum. Bu sizin kardeşiniz de olabilirdi, kardeşiniz olsa da böyle geçer misiniz” ifadelerini kullandı.

Yunus Emre bebek için hem yurt içinde hem de yurt dışında başlatılan kampanya için yurtiçinden TL hesabı için Ziraat Bankası Gümüşhane şubesinde açılan TR60 0001 0090 1022 4526 2050 01, Dolar bağışı için TR76 0001 0090 1022 4526 2050 04 ve EURO bağışı için TR33 0001 0090 1022 4526 2050 02 ibanlarına, yurtdışından bağış yapmak isteyenler için Alıcı : SMA KIDS  NL56BUNQ2070504409 ve SWIFT / BIC CODU BUNQNL2A numaralı hesaplara bağışta bulunabilirsiniz.

Bu hastalığın tedavisi yalnızca ABD ve Dubai’de “Zolgensma” adı verilen gen terapisiyle yapılabiliyor. Yunus Emre bebek için Dubai’de süreç başlatıldı fakat bu ilacın fiyatı oldukça yüksek bir tutarda. Yaklaşık 2 milyon dolarlık ilaç masrafı için bağışlanacak her kuruş yaşam mücadelesi veren bebeğimize nefes olacak. Hep birlikte yavrumuzu anne babasının kucağına bağışlayalım, ikinci kez evlat acısı yaşamalarına izin vermeyelim. Zaman, en büyük düşmanımız. 

Ülke genelinde resmi kayıtlara göre yaşayan 500 bin Gümüşhaneliden 250 bini 150 TL bağışlasa 6 aylık Yunus Emre kurtulacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER