Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gönüllü gençler yaşlı vatandaşların yardımına koşuyor

Gönüllü gençler yaşlı vatandaşların yardımına koşuyor

Gümüşhane Gençlik Merkezi’nin gönüllü gençleri zor kış şartlarında ev işlerini yapmakta zorlanan yaşlı vatandaşların evlerine giderek hem temizlik yapıyor hem de hayır dualarını alıyor.  

179
Gösterim

Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’ne üye gönüllü gençler sosyal sorumluluk projeleriyle takdir topluyor. Gençlik Merkezi’ne üye gönüllü gençler, zor kış şartlarında ev işlerini yapmakta zorlanan yaşlı vatandaşların evlerine giderek hem eksiklerini gideriyor hem de ev işlerinde yardımcı oluyor. 

İnönü Mahallesi’nde yaşayan, Emine Kumaş (80) ve Alzheimer hastası eşi Rahmi Kumaş’ın evinin kapısının önünde bulunan karları temizleyen ve ev işlerine yardımcı olan gençler yaşlı çiftin hayır dualarını aldı. 

“Bu bir kereliğe mahsus bir yardım değil” 

Yaptıkları çalışmaların haftada 1 veya 2 gün olmak üzere sürekli devam ettiğini söyleyen gönüllü genç Rabia Ballıkaya, “Gümüşhane Gençlik Merkezi’nin gönüllü üyeleri olarak her hafta elimizden geldiğince, gönüllü olarak faaliyetlerde bulunuyoruz. Bugün de kış ayının zorlu şartları altında Hatice teyzemize ve alzheimer eşi olan amcamıza yardıma geldik. Bu bir kereliğe mahsus bir yardım değil. Buraya geldik evlerini temizliyoruz, aynı zamanda onlara yardım ediyoruz. Kendisi biraz rahatsız olduğu için oksijene ihtiyacı var. Tabi ki sadece bununla sınırlı kalmıyor biz 3 haftada 4 haftada değil haftada 1-2 olmak üzere bu faaliyetleri gerçekleştiriyoruz” dedi.  

“2 aydır geliyorlar ben onlara çok teşekkür ediyorum” 

Hayırsever gençlerin 2 aydır her hafta evlerine gelerek ev işlerine yardım ettiklerini anlatan ev sahibi Emine Kumaş ise “2 aydır geliyorlar. Ben onlara çok teşekkür ediyorum. Evimi silip, süpürüp topluyorlar, camlarımı sileceklerdi hava soğuk olduğu için olmadı. Teşekkür ediyorum, Allah razı olsun diyorum, ömrünüz uzun olsun diyorum, dersleriniz başarılı olsun diyorum hepsine dua ediyorum. Geçenlerde geldiler, odunlarımızı attılar, yolumuzu açtılar. 57 senedir evliyiz, bir ikimiz varız” diye konuştu. 

Gençlik Lideri Mehmet Koç da “Yaşlılarımızın çoğunluk olarak bizden beklentisi saygı ilgi ve hatırlanmak. Biz de Gençlik Merkezi olarak onları düzenli olarak hatırlayarak, ziyaret ediyoruz. Hem ihtiyaçlarını giderip hem de dualarını alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gönüllü gençler yaşlı vatandaşların yardımına koşuyor 1
1 / 14
Gönüllü gençler yaşlı vatandaşların yardımına koşuyor 2
2 / 14
Gönüllü gençler yaşlı vatandaşların yardımına koşuyor 3
3 / 14
Gönüllü gençler yaşlı vatandaşların yardımına koşuyor 4
4 / 14
Gönüllü gençler yaşlı vatandaşların yardımına koşuyor 5
5 / 14
Gönüllü gençler yaşlı vatandaşların yardımına koşuyor 6
6 / 14
Gönüllü gençler yaşlı vatandaşların yardımına koşuyor 7
7 / 14
Gönüllü gençler yaşlı vatandaşların yardımına koşuyor 8
8 / 14
Gönüllü gençler yaşlı vatandaşların yardımına koşuyor 9
9 / 14
Gönüllü gençler yaşlı vatandaşların yardımına koşuyor 10
10 / 14
Gönüllü gençler yaşlı vatandaşların yardımına koşuyor 11
11 / 14
Gönüllü gençler yaşlı vatandaşların yardımına koşuyor 12
12 / 14
Gönüllü gençler yaşlı vatandaşların yardımına koşuyor 13
13 / 14
Gönüllü gençler yaşlı vatandaşların yardımına koşuyor 14
14 / 14
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *