GTSO esnafın durumunu birliğe iletti

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, koronavirüs hastalığı (Covid-19) nedeniyle alınan tedbirler sonucu esnaf, tüccar ve sanayicilerin süreçten en az etkilenmeleri için önerileri TOBB’a ilettiklerini söyledi.

GTSO esnafın durumunu birliğe iletti

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, koronavirüs hastalığı (Covid-19) nedeniyle alınan tedbirler sonucu esnaf, tüccar ve sanayicilerin süreçten en az etkilenmeleri için önerileri TOBB’a ilettiklerini söyledi.

Yeni tip koronavirüs hastalığı ile mücadele kapsamında dünyada ve Türkiye’de yapılan uygulamalardan GTSO üyelerinin yaşayabilecekleri sorunları en aza indirmek amacıyla hazırladıkları sorunlar ve çözüm önerilerini ilgili bakanlıklara iletilmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) gönderdiklerini belirten Akçay, “İnşallah ülke olarak başlatmış olduğumuz bu mücadeleyi istişare ve göstermiş olduğumuz dayanışma ile hep birlikte en kısa sürede kazanacağız” dedi.

“Esnaf, Tüccar ve Sanayicimizin Başlatılan Tedbir Sürecinden En Az Etkilenmeleri İçin Önerilerimizi İlettik”

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında da geçici süre ile birçok işyeri ve işletmenin faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldığını belirten Akçay, “Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak da bizlerde üyelerimizin bu süreçten en az şekilde etkilenmeleri için hemen bir çalışma başlatarak, üyelerimizin yaşayabilecekleri ekonomik zararı en aza indirebilecek çözüm önerilerini, Odalar ve Borsalar Birliğimiz aracılığı ile ilgili bakanlıklara ulaştırılması için ilettik” diye konuştu.

TOBB aracılığı ile ilettikleri bu görüşlerin yakın takipçisi olacak ve hayat geçirilmesi için çalışmalara devam edeceklerini kaydeden Akçay, “Virüs ile daha önce tanışmış ve yoğun bir şekilde mücadele eden ülkelere baktığımızda önümüzde zor bir süreç olduğunu şimdiden görebiliyoruz. Devletimiz bütün organları ile var gücüyle çalışıyor. İlimizde de Sayın Valimiz Kamuran Taşbilek başkanlığında önemli toplantılar yapılıyor ve her türlü tedbir alınıyor. Gümüşhane Belediyemizde hiç vakit kaybetmeden şehrimizdeki toplumsal alanlarda dezenfektan çalışmalarına başladı ve kararlılıkla bu çalışmaları yürütüyor. Devletimiz ve kurumlarımız tarafından alınan bu önemli tedbirler ve gösterilecek toplumsal duyarlılık ile yaşanabilecek tüm zorlukları aşacak güçteyiz. Kurallara uyalım, tedbirimizi alalım, rahat olalım” şeklinde konuştu.

Başkan Akçay’ın Gümüşhane’deki esnaf, tüccar ve sanayici için önemli gördüğü 6 madde şu şekilde:

1-) Genelge kapsamında geçişi süre ile kapatılan işyerleri için ilk 6 ay geri ödemesiz faizsiz kredi desteği verilmeli
2-) Faaliyetleri geçici süre ile durdurulan tüm sektörlerde faaliyet gösteren mükelleflerin, tahakkuk ettirilen sigorta ve vergi borçları hazine tarafından karşılanması,
3-) Ticari kredi kullanan esnaf ve tacirlerin kredi borçları en az üç ay süre ile ertelenmesi,
4-) Esnaf, tüccar ve sanatkarlara; kayıtlı çalışanlarına kişi başına işverenler dahil olmak üzere en az asgari ücret kadar devlet desteği sağlanması,
5-) Üretimi ihracata bağlı olan firmaların kesilen siparişleri dolayısıyla iflas etmemeleri ve firmaların yaşayabilmesi için tedbirlerin geliştirilmesi,
6-) Hammadde İthalatı yaparak üretim gerçekleştiren ilgili sektörlerin, üretimlerinin aksamaması için hammadde ithalatını kolaylaştırıcı çalışmalar hayat geçirilmeli.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER