GTSO üyelerine ihracat anlatıldı

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO), ‘İhracata Yönelik Devlet Yatırımları’ konulu toplantı düzenledi.

GTSO üyelerine ihracat anlatıldı
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO), ‘İhracata Yönelik Devlet Yatırımları’ konulu toplantı düzenledi.

GTSO Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya GTSO Başkanı İsmail Akçay, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Mevzuat, Uygulama ve Teşvik Şube Müdürü Ekrem Altun ile Gümüşhaneli iş adamları katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada Dağlıca’da meydana gelen terör saldırısında şehit haberleri aldıklarını, Ordu’nun Fatsa ilçesinde meydana gelen trafik kazasında da 4 Gümüşhanelinin hayatını kaybetmesinde büyük üzüntü duyduklarını belirterek, şehitlere ve trafik kazada hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı dileğinde bulundu.

Toplantının ana konusunun “İhracat ve ihracatta devlet destekleri” olduğunu ifade eden Akçay, “Biz bu ihracatla yeni tanışıyoruz. İki yıl önce Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezine, ‘Pestil İhracatçılarımızla Yurt Dışında Pazar Arama’ projesi yaptık. Yaptığımız toplantılarla projemiz kabul edildi ve uygulama aşamasına geldi. Fakat katılım olmayınca iptal etmek zorunda kaldık” dedi.

Gümüşhaneli sanayiciler olarak yeni yeni büyüdüklerini belirten Akçay, konuşmasında şunları söyledi: “Birçoğumuzun yeni kurduğu işletmelerle belli bir noktaya geldik. Bu da bizim girişimci ruhumuz ve müthiş bir cesaretimizin olduğunu ortaya koyuyor. Fakat en büyük sıkıntımız sermayedir. Sermayemizin olmaması, finansmana ulaşmanın zor oluşu, bizim büyük cesaretle girdiğimiz işe de engel teşkil ediyor. Bütün bunlara rağmen ticarette ve üretimde ihracat olmazsa olmuyor. Dolayısıyla ülke ve şehir olarak biz de zengin olmak istiyoruz. Bu yüzden ihracatla tanışacağız.  İhracat zannedildiği gibi zor değil. Kapasitemizi  4’e katlamak istiyorsak ihracatı öğreneceğiz, cesaret edeceğiz. Biz de ihracat yapabiliriz, yapabilecek kapasitemiz vardır. Bu gün ihracat yapan birçok firmanın alt yapısı da ekonomisi de sosyo kültürel yapısı da bizim kadar değildir. Onun için bizim de kendimizi sorgulamamız ve büyük düşünmemiz gerekiyor.”

Altun ise Tarımsal Ürünlerde İhracat İadesi Yardımları, Yurt Dışı Birim, Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi,Pazar Araştırması Yardımı,Yurtdışında Düzenlenen Fuar ve Sergilere Milli Düzeyde veya Bireysel Katılımın Desteklenmesi,Çevre Maliyetlerinin Desteklenmesi,Ar-Ge Yardımı,İstihdam Yardımı,Uluslararası Nitelikteki Yurtiçi İhtisas Fuarlarının Desteklenmesi,Türk Ürünlerinin Yurt Dışında Markalaşması, Tanıtım ve Tutundurması ile Türk Malı İmajının Yerleştirilmesine Yönelik Faaliyetlerin Desteklenmesi, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi konularında açıklamada bulundu.

Ramazan Yetim-Alime Çelik

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2015, 19:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER