GTSO’da toplanan yardımlar yola çıktı

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından başlatılan yardım kampanyası sonucunda üyelerin ve vatandaşların desteğiyle toplanan 2 tır dolusu yardım malzemesi deprem bölgesine gönderildi.

GTSO’da toplanan yardımlar yola çıktı

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen bölgedeki 10 ildeki yaklaşık 13 milyon insanı etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından afetzedelerin yaralarını sarmak için hızlı bir şekilde tüm üyelerine ve Gümüşhanelilere bildirimlerde bulunarak yardım kampanyasına başlayan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası iki tır dolusu yardım malzemesi toplayarak afet bölgesine gönderdi.

Gerçekleşen deprem felaketinden dolayı duydukları derin üzüntüyü dile getirerek hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen GTSO Başkanı İsmail Akçay, “Deprem felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmalarını ve yaşanan tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Acımız çok büyük ve hepimiz çok üzgünüz. Ülke olarak zor bir sınavdan geçiyoruz. Gün birlik ve beraberlik içerisinde bu zor zamanı aşma ve yaralarımızı sarma günüdür. Türk milleti olarak her zaman bu süreçleri birlik ve beraberlik içerisinde atlatmamayı ve yaralarımızı sarmayı başarmış bir milletiz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin (TOBB) koordinasyonu ile Gümüşhane Ticaret ve Sanayi odası olarak bizlerde hiç vakit kaybetmeden depremzedelerimizin yaralarını sarmak ve acil  ihtiyaçlarını karşılamak için başlatmış olduğumuz yardım kampanyasında öncelikli olarak, katalitik ve elektrikli  soba, tüp, su, bebek maması, ekmek, ilaç, temizlik ürünleri, battaniye, kışlık kıyafet, gıda maddesi vb. öncelikli ürünlerden oluşa  ürünlerle dolu araçlarımız Gümüşhane Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’in koordinasyonunda gideceği bölgeler tespit edilerek  yola çıkarılmıştır. İnşallah en kısa sürede araçlarımız bölgeye ulaşacak ve depremzedelerimize şifa olacaktır. Odamız tarafından başlatılan yardım kampanyasına maddi ve manevi destek olan iş dünyamıza, yardımların bölgeye ulaştırılması için araçlarını tahsis eden firmalarımıza, üyelerimize, esnaf ve tüccarımıza, Gümüşhane halkına, araçlarımızın hızlıca yola çıkması için canla başla mücadele veren çalışanlarımıza ve gönüllü gençlerimize öncelikli olarak teşekkürü bir borç biliyorum. Vatandaşlarımızın kampanyaya desteği devam ediyor. 3 aracımız daha hazır. Desteğin devam etmesi dahilinde odamız tarafından araç temini sağlanacak. Bir kez daha Allah’ım ülkemize ve milletimize böyle bir acı yaşatmasın diye dua ederek, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yaraları olan kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2023, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER