GÜ KÜNİB fuarında tanıtıldı

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve beraberindeki heyet Kuzey Makedonya’daki Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) fuarına katıldı.

GÜ KÜNİB fuarında tanıtıldı

Temel amacı Kafkasya coğrafyasındaki paydaş ülkelerin sahip oldukları ortak mirastan yola çıkarak, bu ülkelerdeki üniversiteler aracılığıyla geleceğe ışık tutacak bir vizyon belirlemek olan KÜNİB Fuarına bu yıl çok sayıda katılım gerçekleşti. 

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) “Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Vizyonu” çerçevesinde hayata geçirdiği KÜNİB Fuarında Rektör Zeybek, üniversitenin gelişimi ve aldığı başarılarının da yer aldığı tanıtımlar gerçekleştirdi.

14 ülkeden 176 üniversitenin üye olarak yer aldığı ve Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından Üsküp’te düzenlenen eğitim fuarına katılan Rektör Zeybek, burada öğrencilerle bir araya geldi. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferkan Sipahi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Serhat Dağ, Üniversite Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Şube Müdürü Serdal Şeker ve Arş. Gör. Mehmet Ali Çakır’ın da eşlik ettiği Prof.Dr. Zeybek, üniversite standı ile diğer ülkelerin yükseköğretim kurumları stantlarını ziyaret ederek farklı ülkelerden temsilciler ile bilimsel projeler, öğrenci-öğretim üyesi değişimi ve iş birliği imkanları başta olmak üzere çeşitli konularda istişarelerde bulundu. 
Kuzey Makedonya Cumhuriyeti programında Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem’i de ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, akademik çalışmalar, ortak projeler, değişim programları ve iş birliği olanakları hakkında fikir alışverişinde bulundu. 

Daha sonra Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Ardahan Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve Balıkesir Üniversitesi, OSTİM Teknik Üniversitesi heyetleri ile Kuzey Makedonya Cumhuriyeti eski Anayasa Başkanı Salih Murat’la da bir araya gelen Rektör Zeybek, yurtdışı fuarlarının Gümüşhane Üniversitesinin tanıtımı ve gelişimi adına büyük fırsatlar barındırdığını söyledi.

Rektör Zeybek fuar hakkında şunları söyledi: “Uluslararasılaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen Kafkasya Üniversiteler Birliği Türkiye’deki üniversiteleri ve eğitim kalitesini Dünya’ya tanıtmak amacı ile KÜNİB Eğitim Fuarları düzenlemektedir. Kuzey Makedonya’nın farklı yörelerinden ve dünyanın farklı ülkelerinden öğrencilerle bir araya geldiğimiz fuarda Üniversitemizin uluslararasılaşma yolundaki vizyonunu ve gelişimini anlattık. Öğrenci adaylarının, çeşitli konularda yöneltmiş oldukları sorularla ülkemizdeki yükseköğretim sistemine ve Gümüşhane Üniversitemize yönelik merak edilen konular arkadaşlarımız tarafından birebir cevaplandı. Böylesi fuarlar ülkemizde ve Üniversitemizde eğitim gören uluslararası öğrenci sayısının artırılmasına ve uluslararasılaşma vizyonuna önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu amaçla da fuarın düzenlenmesinde emeği geçen KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz olmak üzere Üniversitemiz adına katkı sağlayan ekibimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER