GÜ öğrencileri DOKKAF 2020 fuarında

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinatörlüğünde, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Gümüşhane Üniversitesinin de paydaşı olduğu Doğu Karadeniz Bölgesel Kariyer Fuarı (DOKKAF 2020) başladı.

GÜ öğrencileri DOKKAF 2020 fuarında

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinatörlüğünde, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Gümüşhane Üniversitesinin de paydaşı olduğu Doğu Karadeniz Bölgesel Kariyer Fuarı (DOKKAF 2020) başladı.

“Yetenek her yerde” temasıyla Trabzonspor Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadı'nda yürütülen fuarın açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanı sıra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 9 paydaş üniversitenin rektörleri ile öğrenciler ve firma yetkilileri katıldı. 

222 firma ve 20 binden fazla öğrencinin katıldığı DOKKAF 2020 fuarına Gümüşhane Üniversitesinden ciddi anlamda başvuru ve katılım olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Çok ciddi bir ekip çalışmasıyla fuara hazırlandık. Öğrencilerimizin eğitimlerinin yanı sıra, mezun olduktan sonra iş sahibi olmaları ve geleceklerini planlamaları açısından üniversitemiz ile birlikte 9 üniversitenin paydaşı olduğu fuarda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Sayın bakanımızın da dile getirdiği gibi gençlerimiz bizim geleceğimiz ve onların iş sahibi birer birey olarak yetişmeleri de bizim boynumuzun borcudur. Biz de Gümüşhane Üniversitesi olarak 400 öğrencimizi Trabzon’da düzenlenen fuarda firma yetkilileri ile buluşturuyoruz. Fuarda hâlâ öğrenci olanlar staj imkânı, mezun olan öğrencilerimiz de iş bulma fırsatı yakalayabilmek için firma yetkilileriyle birebir diyalog halinde bulunuyorlar. Öğrencilerimiz inanıyorum ki mezun olduktan sonra daha büyük bir ümitle iş hayatına atılacaktır. İster fen bilimleri ister sosyal bilimler alanında olsun burada söz konusu alanlarda faaliyet gösteren çok ciddi şirketler var. Umarım öğrencilerimiz bunlardan faydalanırlar. Büyük şirketlerin yetkilileriyle burada görüşmek, sohbet etmek de önemlidir. Bu onların sosyal başarılarını da arttıracaktır. Dolayısıyla bütün bunları düşünerek öğrencilerimizden buraya gelmelerini, burayı paylaşmalarını ve kariyer planlarını ona göre yapmalarını istiyoruz. Bu nedenle bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, paydaş olan 9 üniversitemize ve üniversitemiz İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Ş. Arslan ile tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerimi sunuyorum” açıklamasında bulundu.

Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı 10–11 Mart 2020 tarihlerinde açık kalacak ve öğrenciler ile mezunlar ücretsiz olarak katılım sağlayabilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER