GÜ öğrencileri E-Ticaret konferansına katıldı

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ve WORLDEF E-Ticaret Vakfı organizatörlüğünde Trabzon’da düzenlenen “E-Ticaret ve E-İhracat’ta En Yeni Trendler ve Stratejiler” konferansına katıldı.

GÜ öğrencileri E-Ticaret konferansına katıldı

Trabzon Novotel’de düzenlenen konferans Türkiye’nin e-ticaret ekosisteminde derinlemesine uzmanlaşmayı hedefleyen e-ticaret profesyonellerini katılımcılarla buluşturdu. Ücretsiz konferansa yoğun katılım olurken etkinlikte alanında uzman isimler bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

8 Türk ve 8 Uluslararası olmak üzere 16 öğrencinin sorumlu hocalarıyla birlikte katıldığı konferans hakkında bilgi veren Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör.  Ahmet Sayın, “Öğrencilerimizin geleceklerini şekillendirmeleri açısından çok değerli bilgileri almalarını sağladığı birçok iş insanlarıyla tanışarak deneyim sahibi olduğu konferansa katılım sağladık. Burada öğrencilerimiz; ‘E-ticaret ve E-İhracat Temel Bilgiler’, ‘E-İhracat Devlet Teşvikleri’, ‘Global E-Ticaret Yazılım Altyapısı’, ‘Trendyol’, ‘E-İhracat Entegrasyon Sistemleri’, ‘Uçtan Uca E-Ticaret Lojistiği’, ‘ETSY’, ‘Amazon’, ‘Başarı Hikâyeleri’, ‘Alibaba.com’, ‘Ozon Global’, ‘HepsiJet’ ve ‘E-Ticarette Dijital Pazarlamanın Önemi’ konularında uzman kişiler tarafından bilgilendirildiler. Öğrencilerimizin böylesi önemli bir konferansa katılmalarına katkı sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörümüz Dr. Öğr. Mustafa Ayyıldız başta olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

E-ticaretin bir tercih değil zorunluluk haline geldiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi: “Öğrencilerimiz Türkiye’nin e-ticaret ve e-ihracat alanındaki en yeni trendleri ve stratejileri ele alan bu konferansa katılım sağlayarak gelecekleri ve kariyerleri için önemli bir adım attılar. Bu tür etkinlikler üniversitemiz öğrencilerinin sektörle birebir buluşmasını sağlayarak akademik bilgilerini pratikte uygulamalarına fırsat tanır. Öğrencilerimizin bu tür etkinliklere katılımının, gelecekteki başarılarına da katkıda bulunacağına inanıyoruz. Bu vesileyle de etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin bu etkinlikle buluşmasına vesile olan Uluslararası Öğrenci Koordinatörümüz Dr. Öğr. Mustafa Ayyıldız başta olmak üzere tüm sorumlu öğretim elemanlarımızı da kutluyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER