GÜ ve İran Bonab Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı

İran Bonab Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Hossein Piri ve Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sajjad Hashemi, akademik işbirliği faaliyetlerini düzenlemek amacıyla Gümüşhane Üniversitesini ziyaret etti.

GÜ ve İran Bonab Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı

İran Bonab Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Hossein Piri ve Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sajjad Hashemi, akademik işbirliği faaliyetlerini düzenlemek amacıyla Gümüşhane Üniversitesini ziyaret etti.

Gümüşhane Üniversitesini eğitim, araştırma ve mühendislik gibi alanlarda iş birliği ve ikili ilişkiler kurmak amacıyla ziyaret eden heyet, akademik personel ve öğrenci hareketliliğinin hızlandırılması, ortak veya bağımsız araştırma için ileri düzeyde mezun ya da profesyonel öğrenci değişimi, bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi, akademik materyal, yayın ve diğer alanlarda bilgilerin değişimi gibi konularda görüş alışverişinde bulunarak bu konularda bir anlaşma imzaladı. 

İki üniversitenin bilimsel alanda işbirliğinin amaçlandığı anlaşma için Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Üniversitemizin kuruluşundan bu güne temel önceliklerimiz arasında Dış İlişkiler Ofisimizin faaliyetlerini artırmak yer alıyordu. Bu kapsamda 2017 yılı Temmuz ayı içerisinde Girne Amerikan Üniversitesi ile bir işbirliği protokolü yapmış, akabinde 22-24 Temmuz 2018 yılında da 1. Uluslararası Afet Yönetimi Kongresi’ni düzenledik. Bir başka işbirliği anlaşmasını da İran’dan Bonab Üniversitesi ile yapmış oluyoruz. Biz inanıyoruz tarihi bağları güçlü, bölgesel ve küresel güç odağı adayı olan iki komşu ülke arasındaki işbirliği ne kadar artarsa hem diğer İslam ülkelerine örnek olacak hem de iki ülke adına önemli katkılar sağlayacaktır. Bilim ve bilgiden yoksun bir toplumun gelişmesi, kalkınması mümkün değildir. Dijital bilgi çağındayız. Dolayısıyla bizler bilginin en üst seviyede üretildiği kurumlar olarak hem ülke içerisinde hem de komşu ülkelerle ve dünyanın çeşitli ülkeleriyle uluslararası işbirliği anlaşmalarını artırmaya çalışacağız. 5 yıllık bir anlaşma imzaladık. Yaptığımız bu iş birliği anlaşması ile kurulacak köprü neticesinde iki üniversite arasında karşılıklı eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yürütülmesinin yanı sıra, ekonomik, kültürel ve sosyal konularda karşılıklı anlayışın geliştirilmesini amaçlıyoruz. İnşallah faydalı çalışmalarla gelecekte bu anlaşmanın süresini uzatmak hepimize kısmet olur. Gerçekleştirilen anlaşmanın bundan sonra sürdürülebilir olmasını diliyorum. En kısa sürede iade-i ziyarette bulunmayı planlamaktayız. Böylelikle yapacağımız ziyarette bu işbirliği anlaşmasının ayrıntılarını konuşma, paylaşma ve takvime bağlama fırsatı bulmayı amaçlıyoruz. Bu anlaşmanın iki ülkenin hayrına olmasını diliyorum. Ziyaretlerinden dolayı İran Bonab Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Hossein Piri ve Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sajjad Hashemi’ye ve onlara rehberlik eden Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü doktora öğrencisi Mansour Nasiri Khalaji’ye de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İran Bonab Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Hossein Piri ise Gümüşhane Üniversitesi’nde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Öncelikle sıcak misafirperverliğiniz için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve bütün üniversite personeline teşekkür ediyorum. Gümüşhane Üniversitesi ile Bonab Üniversitesi çok güzel bir işbirliği anlaşmasına imza attılar. Bu işbirliği de inşallah devamlı bir şekilde sürdürülecektir. Bonab Üniversitesi mühendislik üzerine kurulmuştur. Üniversitenizin de mühendislik alanında çok başarılı çalışmaları olduğunu gördüm. Özellikle laboratuvarlarınız araştırma yapmak için çok güzel ve yeterli düzeydedir. Ayrıca Gümüşhane şehrini de çok beğendik, şehri bizlere gezdiren Sayın Rektörümüze ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Küçük olmasına rağmen altyapısı sağlam bir üniversite ile karşılaşmış olmaktan dolayı mutluluk duydum. Bu ziyaretin her iki üniversite için de uzun soluklu bir işbirliğine dayanması en büyük gayemizdir” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Rektörler, üniversiteler arası dostluğun simgesi olarak birbirlerine karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER