GÜ’de Akademik Cübbe Giyme ve Belge Takdim Töreni gerçekleştirildi

Gümüşhane Üniversitesinde 2017-2021 eğitim öğretim yıllarını kapsayan Profesör, Doçent ve Dr. Öğretim Üyesi akademisyenlere yönelik cübbe giyme ve belge takdim töreni yapıldı.

GÜ’de Akademik Cübbe Giyme ve Belge Takdim Töreni gerçekleştirildi

Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tanıtım filmi izlettirilmesi ve Müzik öğretmeni Çağla Araz’ın müzik dinletisi ile başladı.

“Sizin olmadığınız ve değer katmadığınız hiçbir ortamın ne bu ülkede ne bu dünyada hiçbir kıymeti yok”

Programın açılışında konuşan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, bilime ve bilim insanlarının önemine vurgu yaparak, “Değerli bilim insanlarımızı tebrik ediyor ve hepsinin önünde saygıyla eğildiğimizi ifade etmek istiyorum. Sizin olmadığınız ve değer katmadığınız hiçbir ortamın ne bu ülkede ne bu dünyada hiçbir kıymeti yok. Kendilerini bilime, insanlığa ve gençliğe ve dünyanın gelişimine kendisine cevher olarak geleni mücevhere dönüşmesine adayan çok önemli ve fedakar bir gruptur akademisyenlik ve bilim insanlığı. Akademik ilerleme süreçlerinin arkadaşlarımızın kazanımlarının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Üniversitemizin ilimize katkısı açıktır ve ortadadır. Son 4 yılda da gururla şahitlik etmiş bir arkadaşınız, kardeşiniz olarak üniversitemizin değerli Rektör Hocamız şahsında ilimizin kalkınmasında, ülkemize kattığınız değerlerden ötürü hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Covid-19 salgını sürecinin Gümüşhane Üniversitesindeki etkinlikleri de olumsuz etkilediği belirten Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Halil İbrahim Zeybek ise “Cübbe Giyme ve Belge Takdim Törenini” 2 yıl önce yapmayı planladıklarını belirterek, “Bilgi toplumun refah seviyesini, kalkınmayı, huzuru, güvenliği ve hayatın her alanını derinden etkileyen bir unsur ve bilgiye ulaşmanın en önemli yolu da eğitim. Eğitim öğretim faaliyetlerinin en yüksek seviyede gerçekleştiği birimlerden biri de üniversitelerdir. Son yıllarda yüksek öğrenime artan ilginin de temel sebebi, gençlerimizin de daha fazla refah seviyesi beklentisinin olması ve iş dünyasının da nitelikli gençlere kapılarını aralamış olmalarıdır” diye konuştu.

“Üniversitemiz büyümeye devam eden bir üniversite olmaya devam ediyor” 

Gümüşhane Üniversitesi’nin 2008 yılında kurulan Türkiye’nin en genç devlet üniversiteleri arasında yer aldığını kaydeden Rektör Zeybek, “Üniversitemiz halihazırda 7 fakülte, 2 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu, 11 Uygulama ve Araştırma merkezi ve çok sayıda koordinatörlükle eğitim öğretim faaliyetlerini yürütüyor. Yaklaşık 20 bin öğrenciyle 643 akademik personeliyle ve 268 idari personeliyle Gümüşhane Üniversitemiz genç devlet üniversiteleri içerisinde hızla büyümüş ve büyümeye devam eden bir üniversite olmaya devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

“Akademik kadromuz sadece profesör kadrosuyla zenginleşmekle kalmadı”

2017 yılında 2 profesörü olan bir üniversitedeyken bugün kadrolarında 35 profesör bulunduğunu ve 3 profesörün de atama süreçleri bittiğinde bu sayının 38’e ulaşacağını dile getiren Rektör Zeybek, “Akademik kadromuz sadece profesör kadrosuyla zenginleşmekle kalmadı aynı zamanda Doçent, Doktor Öğretim Üyesi ve öğretim görevlisi sayılarının da hızla artmaya devam ediyor. Üniversitemiz toplam 46 lisans, 75 önlisans ve 51 lisansüstü programla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. Her fakültemizde yeni açılan bölümlerimiz oldu. Geçen 4 yıl içinde 30 önlisans programını da aktif hale getirmiş olduk. 15 yüksek lisans programıyla 23 yüksek lisans programı daha ilave ettik. 4 olan doktora programına da 9 yeni program ilave ederek halihazırda 13 Doktora Programı ile eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmeye devam ediyoruz” dedi.

Üniversitelerin 3 temel misyonu olduğunu vurgulayan Zeybek, “Eğitim-öğretim faaliyetleri, araştırma-geliştirme faaliyetleri ve topluma katkı. Göreve başladığım günden beri bütün kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Çünkü, üniversite olmadan şehir, şehir olmadan üniversitenin bir bütün oluşturamayacağını ve anlam taşıyamayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Törende daha sonra 34 Profesör, 65 Doçent ve 133 Doktora Öğretim Üyesi gerçekleştirilen törenle cübbe giyerek belgelerini aldı. Törende ayrıca akademik başarı gösteren akademisyenlere “Akademik Başarı Tebrik Belgesi” ile Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği doğrultusunda yapılan değerlendirmede başarı gösteren akademisyenlere de “Akademik Teşvik Başarı Belgesi” verildi.

Hatıra fotoğrafı çekimi ve kokteyl ile sona eren törene Vali Kamuran Taşbilek, Rektör Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir, Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bayram Ünlü, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Gökcek, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, protokol üyeleri ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Haber: Zeynep Kaya

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2022, 08:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER