GÜ’de ‘Değer Odaklı Aile Eğitimi’ gerçekleştirildi

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı tarafından Gümüşhane’de bulunan okul öncesi ve ilkokulda çocuğu olan anne babalara yönelik “Değer Odaklı Aile Eğitim Programı” düzenlendi.

GÜ’de ‘Değer Odaklı Aile Eğitimi’ gerçekleştirildi

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı tarafından Gümüşhane’de bulunan okul öncesi ve ilkokulda çocuğu olan anne babalara yönelik “Değer Odaklı Aile Eğitim Programı” düzenlendi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Adem Arslan tarafından haftada iki gün olarak zoom uygulaması üzerinden çevrimiçi olarak düzenlenen aile eğitim programı yoğun ilgi gördü. 11 oturum halinde gerçekleştirilen programda ailelere milli manevi değerleri kazandırmayı, sevgi, saygı, sabır, sorumluluk, adalet, özdenetim, yardımseverlik, vatanseverlik, dürüstlük ve dostluk değerlerini kazandırırken, dikkat edilecek noktalara ilişkin eğitim verildi.

Programın işlenişi hakkında bilgiler veren Öğretim Görevlisi Adem Arslan, “Salgın dolayısıyla çevrim içi olarak gerçekleştirdiğimiz bu programlarda ailenin temel değerlerini ve çocuklara nasıl aktarılacağı üzerine eğitimler veriyoruz. Bizler değerlerimizle ayaktayız. İnsanı insan yapan, değerleridir. Değerlerimize sımsıkı sarılmalıyız ve çocuklarımıza da doğru yöntem ve teknikler kullanarak bu değerleri kazandırmalıyız. Aile, değerlerin edinildiği birincil yer olduğundan değerlerin çocuklara kazandırılmasında en büyük görev ailelere düşmektedir. Bunun için en önemli nokta kendi hal ve hareketlerimizle çocuklarımıza örnek olmaktır. 11 oturum halinde gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimiz salgının ortadan kalkması halinde yüz yüze de devam edecektir” dedi.

Toplumun temelini ailenin oluşturduğunu ve ilk eğitim merkezinin de yine aile olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Aile, içine doğduğumuz dünyanın en temel birimidir. Dünyaya ve dolayısıyla hayata dair pek çok ve ilk bilgiyi aile ortamında öğreniriz. Dolayısıyla ailede kazanılan değerler çok önemli, öncelikli ve yönlendiricidir. Bu bağlamda ailelerin veya aileyi oluşturan bireylerin aile yaşamına olumlu katkılar sunmalarını sağlayacak bilgi, beceri, tutum ve davranışlar kazanmalarını hedefleyen her türlü program ve eğitim, gelecek nesillerimizin en iyi şekilde yetişmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programımızı ve eğitimleri düzenleyen hocamızı bu değerlere göstermiş oldukları hassasiyetinden dolayı kutluyorum.” 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aynur GÜNEŞ
Aynur GÜNEŞ - 3 yıl Önce

Böylesine verimli ve faydalı bir program gerceklestirdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Yeni programları sabırsızlıkla bekliyoruz. Emeğinize sağlık

Kader kolay
Kader kolay - 3 yıl Önce

Tebrikler hocam

Tugba yamak
Tugba yamak - 3 yıl Önce

Hocam her gun guzel projelerinizle hayatimizda guzel izler birakiyosunuz tesekurler emeginizs

İrem özcan
İrem özcan - 3 yıl Önce

Çok güzel ve yararlı bir çalışma olmuş elinize emeğinize sağlık...

Bahar Sönmez
Bahar Sönmez - 3 yıl Önce

Aile ve aile değerlerine yönelik çok faydalı bir seminerdi.Sevgili hocamıza bu güzel semineri için çok teşekkür ederiz.
Hayırlısıyla nice başarılara inşAllah

Ayşenur ÖGÜTÇÜ
Ayşenur ÖGÜTÇÜ - 3 yıl Önce

Heyecanla bekleyip şartlardan dolayı katılamadığım dersin bir sonra kine katılmak dileğiyle. Sizin gibi değerli hocamızdan ne kadar bilgi alabilsek kâr. Saygılarımla...

Rümeysa Alıcı
Rümeysa Alıcı - 3 yıl Önce

Çok verimli ve değerli bir eğitimdi hocam teşekkür ederiz.

İnci Tanguroğlu
İnci Tanguroğlu - 3 yıl Önce

Elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık hocam.Devamını bekliyoruz inşAllah.Yeni eğitimlerde görüşmek dileğiyle...

SIRADAKİ HABER