GÜ’de Diyet Danışmanlığı birimi açıldı

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü bünyesi altında ‘Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı’ birimi vatandaşların hizmetine açıldı.

GÜ’de Diyet Danışmanlığı birimi açıldı

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü bünyesi altında ‘Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı’ birimi vatandaşların hizmetine açıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan birimde uzman diyetisyen hocalar tarafından tetkik, değerlendirme ve vücut analizleri yapıldıktan sonra yazılacak diyet listeleriyle obezite, kilo alma, gebelikte beslenme, anne-çocuk beslenmesi, sporcu beslenmesi, kalp hastalıkları, şeker hastalığı ve diğer metabolik hastalıklar konusunda destek alınabilecek.

Kurulan birim hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Dünyada artan fast-food tüketimi, teknolojinin iş ve gündelik hayata getirdiği hızlı yaşama ve bilinçsiz tüketme kültüründen ötürü gerek yetişkinlerde gerekse çocuklarda obezitenin görülme sıklığı gittikçe artmış ve tehlikeli düzeylere ulaşmıştır. Sağlıksız bir beslenme alışkanlığı zamanla obeziteye ve obeziteden kaynaklı hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Özellikle Türkiye’de obezite ve obezite öncesi oranları, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Türkiye Sağlık Araştırması verilerine göre, kadınlarda %23,9 obez, %30,1 obez öncesi; erkeklerde %15,2 obez, %38,6 obez öncesi düzeyindedir. Obezitenin geleneksel olarak bilinen kalp hastalıkları, şeker hastalığı ve benzeri birçok hastalığın risk faktörü olduğu günümüzde bilimsel çalışmalarla ortaya konulmuştur. Bunun yanında hayatta kalmaya ve sağlıklı bir yaşam geçirmek için ihtiyaç duyduğumuz günlük beslenmenin obeziteye sebebiyet verip bize zarar vermesi yerine, sağlıklı beslenmeyi ilke edinmeliyiz. Obezitenin artan yaygınlığına, sebep olduğu hastalıklara bir set çekebilmek için Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü bünyesi altında ‘Sağlıklı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı’ birimini halkımızın hizmetine açıktık. Beslenme danışmanlığı konusunda önemli bir açığı doldurmak ve uzman yardımı ihtiyacına cevap olarak kurulan bu birime tüm halkımız başvurabilecektir. Sağlıklı bir yaşam için bütün halkımızı bu birimden hizmet almaya davet ediyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER