GÜ’de “Dostlar Sizi Hatırlasın” söyleşisi gerçekleştirildi

Gümüşhane Üniversitesi, Ahmed Ziyâüddîn Gümüşhânevî Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Yazar Çağatay Hakan Gürkan’ın “Dostlar Sizi Hatırlasın” adlı kitabı özelinde kitap söyleşisi ve imza programı düzenlendi. 

GÜ’de “Dostlar Sizi Hatırlasın” söyleşisi gerçekleştirildi

Dr. Mustafa Çalık Kongre ve Kültür Merkezi Karaca Salon’da Öğr. Gör. Dr. Cuma Zehiroğlu’nun moderötörlüğünde gerçekleşen söyleşide Yazar Çağatay Hakan Gürkan hikâyesinden etkilendiği ve bu toprakların insanı olan, her biri kendi alanında emsali olmayan değerlerin biyografilerinin kaleme alındığı “Dostlar Sizi Hatırlasın” adını verdiği kitabı hakkında konuştu. 

Yazar Gürkan, Türk edebiyatının değerli isimlerin hatıratlarıyla birlikte özellikle genç nesillerde unutulmaması temennisiyle kaleme aldığı kitapta yer verdiği isimlerin kendisinin de hatıratlarıyla anlattığı söyleşi dinleyicide derin ilgi uyandırdı. Öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Yazar Çağatay Hakan Gürkan etkinlikte emeği geçen ve katılan herkese teşekkür etti.

Söyleşi etkinliği sonunda Yazar Çağatay Hakan Gürkan’a Ahmed Ziyâüddîn Gümüşhânevî Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Berat Sarıkaya tarafından plaket takdim edildi. Ardından imza programı düzenlendi.

Gerçekleştirilen söyleşi etkinliğinin öğrencilere yol gösterici olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Kültürel etkinlikler ve edebi çalışmalar, öğrencilerimizin kişisel gelişimine katkı sağlar ve onları farklı perspektiflerle buluşturur. Bilimsel faaliyetleri ve kültürel etkileşimi artırmak, araştırma yapan öğrenci ve akademisyenlere destek olmak gibi hedefleri olan Ahmed Ziyâüddîn Gümüşhânevî Uygulama ve Araştırma Merkezimizin bünyesinde düzenlenen etkinliğin öğrencilerimize ilham verici ve yol gösterici olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle de etkinlikte aramızda bulunan Yazar Yazar Çağatay Hakan Gürkan’a katkı ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta Ahmed Ziyâüddîn Gümüşhânevî Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Berat Sarıkaya ve ekibi olmak üzere herkesi tebrik ediyorum.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER