GÜ’de güvenlik koordinasyon toplantısı yapıldı

Eğitim öğretimin özgür ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi amacıyla Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde ve Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’in başkanlığında “Üniversitede Huzur ve Güveni Artırma İl Komisyonu Toplantısı” gerçekleştirildi.

GÜ’de güvenlik koordinasyon toplantısı yapıldı

Üniversite Senato Toplantısı Salonunda gerçekleştirilen ve ilgili kurum amirlerinin katıldığı toplantıda üniversite yerleşkelerinin bina, tesis ve diğer alanlarına ilişkin risk analizlerinin yapılarak gerekli tedbirlerin alınması, uyuşturucu suçlarıyla mücadele, suç/terör örgütlerinin eleman kazanımlarının engellenmesi, istismar ve provokasyonların önüne geçilmesi başta olmak üzere meydana gelebilecek müessif olayların önlenebilmesi için ihtiyaç duyulan ilave tüm tedbirlerin alınması gibi konular ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirilen Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Her yıl iki kez gerçekleştirdiğimiz Üniversite Güvenlik toplantılarındaki planlamalar çerçevesinde güvenlik ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadan çok şükür eğitim öğretim yarıyıllarını tamamlıyoruz. 23 bin 500 öğrenciyle başladığımız 2023-2024 yılı eğitim öğretim döneminde Şubat 2024 mezunları sonrası 22 bin 100 öğrencimizle hali hazırda bizim belirlediğimiz öncelikler kapsamında eğitim öğretim faaliyetlerini yürütüyoruz. İlk dört yılda fark ettiğimiz iki eksiğimiz vardı. Bunlardan bir tanesi Uluslararasılaşmaydı. Devletimizin, yöneticilerimizin dış politika açılımlarına paralel Gümüşhanemizde de son üç yılda Uluslararası öğrenci sayısı hızla arttı. Tüm bunların dışında kalite süreçleriyle ilgili eksikliklerimiz vardı. Birimlerimizi yavaş yavaş akredite etmeye başladık. İletişim Fakültesi’nden Halkla İlişkiler bölümümüz akreditasyon değerlendirme sürecinden geçti. Edebiyat Fakültesi’nden Tarih bölümü için akreditasyon süreci için müracaatlarımızı yaptık. Tabi bunların hepsi güvenli kampüs ve şehirlerde gerçekleşebilecek hedeflerdir. Çok şükür ilimizde herhangi bir güvenlik kaygısı taşımadan planlamalarımızı kurumlarımızın destekleriyle hayata geçirmeye çalışıyoruz. Burada gerçekleştirdiğimiz toplantımızın da hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Toplantıda konuşan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever ise şunları söyledi: “Güvenlik ve asayiş meseleleri sadece Emniyet ve Jandarma’nın meselesi değil, hepimizin meselesidir. Bu zamana kadar çok küçük çapta olaylar haricinde Üniversite öğrencilerimizin karıştığı toplumumuzun huzurunu bozacak önemli bir asayiş olayı olmadı. Elbette ki bu sayının toplam öğrenci sayısı ve genel olay sayısına bakıldığında çok az olması bizler için sevindiricidir. Genel itibariyle sakin bir il oluşumuz üniversite öğrencilerimizi de etkilemiş. Onların da olay çıkarmama veya asayişi bozmama konusunda en az Gümüşhaneli vatandaşlarımız kadar duyarlı olduklarına eminiz. Zira Rektörümüzün de ifade ettiği üzere 23 bin 500 rakamıyla başladık. Bu öğrenciler önce Cenab-ı Allah’a sonra da velilerin ve Devletimizin bize emanetidir. Bu emanetleri en güzel şekilde tekrar sahiplerine teslim etmek de bizim vazifemizdir. Bunun için sadece Emniyet ve Jandarma’ya dair tedbirler değil, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, Aile ve Sosyal Politikalar, Milli Eğitim gibi kurumlarımızın da üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları var. Bu sebeple de böylesi durumlar eş güdüm halinde çalışmayı gerektiriyor. Bizlerde çok şükür Gümüşhanemizde bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Rektör hocamızdan da Rektörlüğümüzdeki diğer arkadaşlarımızdan da memnunuz. Yılda iki defa yaptığımız bu toplantılarda Rektörümüze ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyoruz.”

Vali Tanrısever’in konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır tarafından üniversitenin güncel durumu hakkında bilgilerin yer aldığı bir sunum gerçekleştirildi. 

Prof. Dr. Çakır’ın sunumu sonrasında Üniversitenin Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız, uluslararası öğrenciler, karşılaştıkları güçlükler ve çözüm önerileri üzerine bir değerlendirme yaptı. 

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’ndan yetkilileri tarafından yıl içerisindeki asayiş olayları ve alınan güvenlik tedbirlerine ilişkin bilgilendirme sunumluları yapılmasıyla toplantı sona erdi. 

Toplantının ardından Vali Alper Tanrısever ve toplantıya katılanlar için üniversitenin sosyal tesislerinde iftar programı düzenlendi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2024, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER