GÜ’de mezuniyet töreni düzenlendi

Gümüşhane Üniversitesinde 14.kuruluş yıldönümü ve mezuniyet töreni düzenlendi.

GÜ’de mezuniyet töreni düzenlendi

Covid-19 salgını nedeniyle birkaç yıldır yapılmayan tören yüzyüze eğitimin başladığı bu yıl Üniversitenin Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende halk oyunları gösterisinin ardından davetlilere Gümüşhane Üniversitesinin tanıtım filmi izletildi.

Törende konuşan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi’nin ülkenin en genç devlet üniversitelerinden birisi olduğunu belirterek “Zirvelerde yer alan ve zirveleri hedefleyen bir üniversite olarak üniversitelerin 3 temel görevini oluşturan hem eğitim öğretim alanında hem araştırma geliştirme alanında hem de topluma katkı alanında hızla da büyüyen bir üniversiteyiz” dedi.

7 fakülte, 2 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu, 11 araştırma ve uygulama merkezine sahip olan Gümüşhane Üniversitesinde 18 bin 140 öğrenci, 645 akademik personel, 266 yardımcı idari personel ve 269 işçi kadrosuyla eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, “Biliyorum ki ülkemizin önemli üniversiteden arasında yer almaya devam eden üniversitemizden aldığınız diplomalar aldığınız eğitim öğretim faaliyetleri sonucunda öğrenim gördüğünüz alandan yüksek bir birikim ve yüksek bir donanımla mezun oluyorsunuz.  Araştırmaya, öğrenmeye devam etmelisiniz. Öğrenim hayatınız boyunca gösterdiğiniz gayreti mezun olduktan sonra da sizlerden bekliyoruz. Öğrenin döneminde gayretleriniz nasıl başarılı kılmış ise bundan sonraki gayretiniz de bu başarıyı belirleyecek. Yaratıcı hiçbir emeği zayi etmiyor. Mutlaka bir gün o emeklerinizin karşılığını alıyorsunuz. Sizlerden gayretlerinizin devamını istiyoruz., çalışmalarınızın devamını bekliyoruz. Sevgili gençler, yolunuz ve bahtınız açık olsun. Biz sizleri bilgiyle üniversitemizin misyonu ve vizyonu çerçevesinde güçlü bir donanımla mezun ediyoruz ve inanıyoruz ki sizlerin de Gümüşhane Üniversitemize bundan sonra da katacağımız çok şey olacak” diye konuştu.

Mezun öğrenciler adına dönem birincisi Fatma Nur Akgün’ün mezuniyet kütüğüne plaka çakmasının ardından bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilere protokol üyeleri tarafından başarı belgeleri ve çeşitli ödüller takdim edildi.

Yabancı uyruklu öğrencilere başarı belgelerinin verilmesinin ardından mezun öğrenciler adına diploma yemini ve kep atma töreniyle program sona erdi.

Törene Vali Vekili Gürkan Karaman, Belediye Başkan Vekili Ali Şişman, Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, GTSO Başkanı İsmail Akçay, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER