GÜ’de Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü Kuruldu

Gümüşhane Üniversitesi mezunlarını yakından takip etmek ve iletişimlerini güçlendirmek amacıyla yeni bir koordinatörlük kurdu. 

GÜ’de Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü Kuruldu

Mezunların kendi aralarında ve üniversite ile iletişimini sağlamak, ulusal ve uluslararası platformlarda üniversitenin tanıtımını yapmak amacıyla Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü kuruldu. 

Kurulan Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğünde İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ersin Diker koordinatör, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Dr. Öğr. Üyesi M. Akif Günay ise koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. 

Koordinatörlüğün amaçları arasında mezunların birikimlerini, üniversitenin ve Türkiye’nin teknolojik, sosyal, kültürel gelişimine ve toplumsal duyarlılığın artmasına katkıda bulunacak şekilde yönlendirmek de yer alıyor. Bunun yanı sıra, mezunların iş bulmaları konusunda destek olabilecek veri bankası ve mezun kılavuzları gibi kaynaklar Gümüşhane Üniversitesi Kariyer Geliştirme Merkezi ile koordine halinde oluşturulacak.

Koordinatörlük aracılığıyla mezunlar için etkinlikler, haberler, duyurular ve eğitimler düzenleyeceklerini ifade eden Koordinatör Doç. Dr. Ersin Diker, “Gümüşhane Üniversitesi Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü olarak, mezunlarımızın üniversitemize, ülkemize ve insanlığa yararlı hizmetlerde bulunacaklarına inanıyoruz. Bu nedenle mezunlarımıza özellikle şunları söylemek istiyorum: Sizlerle sağlıklı bir iletişim kurabilmemiz ve çalışmalarımızdan haberdar olmanızı sağlayabilmemiz için güncel iletişim bilgilerinizi Mezun Bilgi Sistemimiz üzerinden güncelleyerek bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca web sitemizi ve sosyal medya hesaplarımıza da takip etmeyi unutmayın” dedi.

Üniversiteden mezun olan öğrencilerin kariyer ve meslek hayatlarında da daima yanında olabilmek adına bu koordinatörlüğü açtıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Üniversitemizin eğitim, araştırma ve yaşam imkanlarını geliştirmek amacıyla bir yandan bünyemize yeni birimleri yeni öğrencileri katarken, bir yandan da mezun öğrencilerimizle daha verimli bir iletişim kurmak için adımlar atmaya devam ediyoruz. Bu amaçla da Üniversitemizde kurduğumuz Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü’nde mezunlarımıza kariyer hedeflerinde yardımcı olmayı planlıyoruz. Koordinatörlüğümüzün Üniversitemizden mezun ettiğimiz ön lisans, lisans ve lisansüstü bölümlerdeki tüm öğrencilerimizi bir çatı altında buluşturup, çalışma hayatlarındaki hedeflerine ulaşmalarında kendilerine yardımcı olacağına inanıyorum. Bu vesileyle de Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü’nün tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diler, koordinatörlüğün işlerini yürütecek olan hocalarımıza da görevlerinde başarılar dilerim” diye konuştu.

Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü’ne aşağıda verilen web sitesi ve sosyal medya hesaplarından iletişime geçilebilir:

Web: https://mezun.gumushane.edu.tr/tr/ 
Instagram: gu_mezun
Twitter: gu_mezun

Mezun Bilgi Sistemi: https://obs.gumushane.edu.tr/oibs/kariyer/login.aspx
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER