GÜ’de sınav koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Gümüşhane Üniversitesinde 6 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilecek ortaöğretim Kamu Personel Seçme Sınavına (2022/KPSS Ortaöğretim) ilişkin alınacak güvenlik tedbirleri ve koordinasyonla ilgili hususların görüşüldüğü “Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı” yapıldı.

GÜ’de sınav koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Sınavın kurallara uygun ve güven içerisinde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla, 6114 sayılı Kanun kapsamında Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen “Sınav Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslar” doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Ali Recai Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Gündüz ve Merkez İlçe Nüfus Müdürü Ruşan Kalaycı’dan oluşan Sınav Koordinasyon Kurulu (SKK) üyeleri katıldı.

Rektörlük Toplantı odasında gerçekleştirilen toplantıda sınav öncesi ve sonrasında alınacak önlemler ve çalışmalar değerlendirildi, her bir kurum tarafından yapılacak çalışmalar titizlikle incelendi.

Sınavların güvenli ve sağlıklı bir şekilde yapılamasına ilişkin gerçekleştirilen toplantı hakkında Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şu açıklamalarda bulundu: “Üniversitemizde gerçekleştirilecek olan Kamu Personel Seçme Sınavı (2022/KPSS Ortaöğretim)’na ilişkin gerekli tedbirlerimizi almak üzere toplantımızı yapmış bulunuyoruz. Kurumlarımızın her birinin gereken yerde ve ölçüde sorumlulukları olduğu gibi Üniversite olarak da sınavın sağlıklı bir şekilde geçmesi amacıyla görev ve sorumluluklarımızı kurum temsilcilerimizle beraber görüştük. Sınavın güven ve huzur içerisinde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla kurulda alınan kararların bildirilmesi gereken kamu kurum veya kuruluşlar ile irtibata geçilmesi konusunun karar altına alınması kararlaştırıldı. Sınava girecek adaylarımızın özellikle kurallara dikkat etmesi, sınavın daha güvenli ve sağlıklı yapılmasına yardımcı olacaktır. Bu hususta; nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için İl Nüfus Müdürlüğümüzü ÖSYM’nin resmi internet sayfasından yayınladığı saatler olan 07.00 -10.00 arasında açık tutulacaktır. ‘Sınava Giriş Belgesi’ ile güncel bir adet fotoğrafını yanında getiren adaylara sadece onaylı “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenmesi kararlaştırıldı. Sınavın sağlıklı ve güvenli bir şekilde geçmesi için gereken tüm katkıyı sağlayan kamu kurumlarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyor, sınava katılan tüm adaylarımıza da başarılar diliyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER