GÜ’de Üniversite-Sanayi İşbirliği Protokolü İmzalandı

Gümüşhane Üniversitesi İle Damar Kimya Sanayi Ve Dış Ticaret A.Ş. Arasında, “Üniversite-Sanayi Stratejik İşbirliği Kurulmasına Dair Protokol” İmzalandı

GÜ’de Üniversite-Sanayi İşbirliği Protokolü İmzalandı
Gümüşhane Üniversitesi ile Damar Kimya Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi arasında, “Üniversite-Sanayi Stratejik İşbirliği Kurulmasına Dair Protokol” imzalandı.

Gümüşhane Üniversitesi rektörlük makamında, Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın ile Damar Kimya Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Halil Rıdvan Öz tarafından gerçekleştirilen imza töreninde tarafların temsilcileri de hazır bulundu.

Gümüşhane Üniversitesi’nin menfaatleri doğrultusunda yürüttükleri çalışmalara bir yenisini daha eklediklerini belirten Rektör Günaydın, imzaladıkları protokol ile üniversitenin yapacağı bilimsel çalışmaların ticari ürünlere dönüşümünün sağlanarak ülke menfaatlerini artıracak ve dışa bağımlılığı azaltacak çalışmaların gerçekleşeceğini söyledi.

Üniversite-Sanayi işbirliği ile bölgesel istihdama ve milli ekonomiye de katkı sağlanacağını ifade eden Günaydın, “İmzaladığımız protokolün konusu, Gümüşhane Üniversitesi ile Damar Kimya Anonim Şirketi’nin imkanlarını birleştirerek araştırma, geliştirme ve endüstriyel uygulama faaliyetleri yapmak, ortak projeler hazırlamak ve ortak proje havuzu oluşturmak, kongre, sempozyum ve çalıştay gibi faaliyetlerde bulunmak, bilimsel yayınlar yapmak, üniversitede yürütülen projeleri finansal olarak desteklemek, bilim adamlarının istihdam edilmesi ve yapılacak AR-GE çalışmaları sonucunda yatırımlar yaparak katma değeri yüksek ürünler elde etmek ve bu ürünleri üniversite ve şirketin menfaatleri doğrultusunda ticarileştirmektir. Üniversite-Sanayi stratejik işbirliği kurulmasına dair protokolün her iki taraf için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2012, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER