GÜ’lü öğrenciler Erasmus tecrübelerini paylaştı

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesinde okuyan ve önceki yıllarda Erasmus programı kapsamında Avrupa ülkelerine giden öğrenciler düzenlenen “Erasmus anıları” programıyla tecrübelerini aktardı.

GÜ’lü öğrenciler Erasmus tecrübelerini paylaştı

İletişim Fakültesi konferans salonundaki programda Polonya ülkesini deneyimleyen Gazetecilik Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Berfin Özkan ve Slovakya ülkesini deneyimleyen Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Ali Can Türk Erasmus programıyla gittiği Avrupa ülkelerinde neler yaşadıklarını, hangi kazanım ve faydaları sağladığını anlatarak öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Programda konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır, Erasmus programına 10 yıldır öğrenci gönderdiklerini belirterek “Son dönemlerde çok popüler olan öğrenciler için de özellikle kendi kişisel gelişimleri ve öz geçmiş için de oldukça değerli bir akademik alan olduğunu ve hiç tanımadığınız bir kültürle tanışma fırsatı buluyorsunuz. Yeni insanlar ve yeni öğretim hayatıyla buluşma şansını elde ediyorsunuz ve hiç bilmediğiniz bir ülkeye gidiyorsunuz. Bu anlamda kültürler arası etkileşimi sağlamak ve kültürler arası iletişim bağlamında da oldukça nitelikli ve ufuk açıcı bir program. Nereden baksak Erasmus programımız 8-10 yıldır var. Uzun süredir Erasmus’a öğrenci gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

Dekan Çalışır, Erasmus’ta sadece Slovakya’yla anlaşmanın olduğunu kaydederek, “Biz bununla ilgili çok fazla bağlantı kuralım dedik. Çok farklı üniversitelerin iletişim fakültelerine teklif mektupları gönderdik ama ne yazık ki çok da olumlu cevaplar alamadık ama hiç olmamasındansa yine de farklı bir kültürü tanımak önemli diye düşünüyorum ve bu konularda daha girişken davranmanızı öneriyorum” diye konuştu.

“Bizler dünya genciyiz”

Erasmus eğitiminin önemini ve prosedürlerden bahseden Gazetecilik Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Berfin Özkan ise “Yaşantımız sadece yaşadığımız şehirden veya Türkiye’den ibaret değil. Bizler Dünya genciyiz. Sizin de bu deneyimden faydalanmanızı istiyoruz. Not ortalamasından sonra iki aşamalı dil sınavına tabi tutuluyorsunuz” ifadelerini kullandı. Özkan, Gazetecilik Bölümü olarak Polonya, Portekiz ve Romanya ülkelerine gidilebileceğini, kendisinin maddi olarak Polonya’yı tercih ettiğini vurguladı.

“Sadece Erasmus yaptığınız ülkeyle sınırlı kalmayın”

Hibe desteği ve Erasmus’a nasıl gidilir sorularını cevaplayan Ali Can Türk te “Gideceğimiz ülkeye bağlı olarak hibe desteği yapılıyor. Bu sene de artık uçak biletleri de karşılanmaktadır. Yabancı dilde geçme notu 50’ye indirildi. Artık Fakültenizdeki rakiplerinizle sadece yarışıyorsunuz. Sadece Erasmus yaptığınız ülkeyle sınırlı kalmayın. Trenle de birçok ülkeyi gezebilirsiniz. Böyle yaparak toplamda 10 ülkeyi gezdim. Farklı kültürler tanıyın. Bu kültürleri tanıdıkça kendinize olan mirasınız daha fazla gelişecektir” dedi.

Programın sonunda İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ersin Diker tarafından Erasmus tecrübelerini aktaran öğrencilere teşekkür belgeleri takdim edildi.
 

Haberin Kaynağı: Damla ATMACA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER