Gümüş Otel kiraya verildi

Gümüşhane kent merkezinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan ve 40 yılı aşkın bir süredir kente hizmet eden Gümüş Otel, bahçesi ve otoparkıyla birlikte kiraya verildi.

Gümüş Otel kiraya verildi

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan başkanlığında yapılan İl Encümeni toplantısında gerçekleştirilen ihale ile 2 bin 655 metrekare alana sahip 5 katlı otel binası aylık 97 bin liraya 2 genç girişimcinin oluşturduğu ortak girişim tarafından kiralandı.

2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 37. Maddesine göre kapalı teklif usulüyle 8 yıllığına ihaleye çıkılan otel için Özenç Oruçoğlu ve Şevki Zafer Kumaş ortak girişimi teklif verdi. Komisyon incelemelerini yapıp nihai kararını verdikten sonra taraflarla sözleşme imzalanarak otel, bahçesi ve otoparkı teslim edilecek.

1968 yılında yapımına başlanan ve 1971 yılından itibaren vatandaşlara hizmet vermeye başlayan 5 katlı otel, bahçe ve otoparkı 2 bin 655 metrekare alana sahip. Kent merkezinin göbeğinde yer alan ve bugüne kadar 70’e yakın yatak kapasitesi, parkı, bahçesi, restoran ve kafeteryasıyla şehre uzun yıllar hizmet vermişti.

En son kiralayan müstecirin şartları yerine getirmemesi nedeniyle 2017 yılında sözleşmesinin feshedilerek alacakların tahsili için icra davasının açılmasından bugüne hem satış hem de kiralama ilanına çıkılmasına rağmen Gümüş Otel’e bugüne kadar alıcı ve kiracı çıkmamıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER