Kadir Gecesi mesajları

17 Nisan Pazartesi gecesi idrak edilecek olan Ramazan Bayramı'nın müjdecisi ve içerisinde Ramazan ayı olan bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi için Gümüşhane’de yayımlanan kutlama mesajları.

Kadir Gecesi mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK
 
“Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayının sonlarına yaklaşırken, tüm Müslümanlar olarak bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne erişmenin sevincini yaşamaktayız.

Hiç şüphesiz bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyamızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için bizlere eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır. Dua ve tövbelerin kabul edildiği bu müstesna geceyi, Yüce Allah’ın rahmeti ve mağfiretine nail olmak için önemli bir fırsat olarak değerlendirmeli, millet olarak bir ve beraber olmaya en fazla ihtiyacımız olan bu günlerde, dayanışma ve kaynaşma duygularımızı daha da pekiştirmeliyiz.

Bu duygularla, Gümüşhaneli hemşerilerimizin, tüm milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa huzur, sağlık ve esenlik getirmesini temenni ediyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızın daha da yoğunlaştığı; başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Mübarek Ramazanı Şerif’i uğurlamaya hazırlanırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesine erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Rabb’imizin sonsuz rahmetiyle yeryüzünü kuşattığı Kadir Gecesi; gönül dünyamızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için bizlere eşsiz bir imkân sunmaktadır. Bu mübarek geceyi ihya etmek her şeyden önce Kur’an-ı Kerim’in kadrini, kıymetini bilmekten geçer: O’nun kurtuluş reçetemiz olduğunun şuuruna ererek hayatımıza hassasiyetle yön vermeliyiz. Kadir Gecesi’nin getirdiği esenlik ve selametin bütün yurdumuzu, aziz milletimizi, gönül coğrafyamızı ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını; yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını temenni ediyoruz.

Milletimizin ve değerli hemşehrilerimizin bu kutlu gecenin bereketli ikliminden azami derecede istifade edeceğine olan inancımızla; bütün İslam Âleminin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, Yüce Mevla'dan huzur içerisinde hepimizi mübarek Ramazan Bayramı'na da eriştirmesini diliyoruz.”
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Başkan Çimen, Mübarek Ramazan-ı Şerif'i uğurlamaya hazırlanırken, Kadir Gecesi'ne erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Ramazan ayının manevi anlamda en yoğun duygularla yaşandığı Kadir Gecesi’nin ülkemize, İslam alemine ve dünyaya sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni ediyor, milletimizin ve tüm İslam aliminin Kadir Gecelerini tebrik ediyorum” dedi.
Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız bu günlerde bin aydan daha hayırlı olan ve kitabımız Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi’ni idrak etmenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bir yandan pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve coşkunun doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bir yandan da Kadir Gecesi’ni idrak edecek olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Maddi ve manevi pek çok hikmet ve rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındıran Ramazan ayı, mübarek Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Bizleri böylesine şerefli ve mukaddes Kadir Gecesi'ne ulaştıran Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini Rabbim’den diliyorum. Bu düşünce ve duygularla aziz milletimizin ve tüm İslam dünyasının Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, Yüce Mevla'dan barış ve huzur içinde hepimizin Ramazan Bayramı'na da eriştirmesini diliyorum."
 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü, Kadir Gecesi’ne ulaşmış olmanın da sevincini aynı anda yaşıyoruz. Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek bir gece olan Kadir Gecesi, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gecedir. Yüce Rabbimizin biz kullarına sunduğu eşsiz nimetlerinden biri olan Kadir Gecesi; kalplerimizin kötülüklerden arınması, manevi huzurumuzun artması ve ilahi rızayı kazanmak için çok önemli bir fırsattır. Maddi manevi güzelliklerin yaşandığı bu gece, birlik ve beraberliğimizin daha da kenetlenmesine vesile olacaktır. Nitekim yaşadığımız deprem, sel gibi doğal afetlerden sonra ihtiyaç sahiplerine uzatacağımız yardım elinin daha kıymetli olduğunu düşünüyorum. Böylelikle dayanışma ruhunun gelişerek saygı ve sevginin bu gece gönüllerde hayat bulacağına inanıyorum. Tüm inananlar için bütün güzelliklerin yaşanması, bu günümüzün ve yarınımızın da daima mutlu kılınması, aynı duygular ve umutlarla yapılacak duaların kabul olunması en büyük arzumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte Kadir Gecemizin birlik, beraberlik, bereket, yardımlaşma ve paylaşma ikliminde hepimizi birleştirmesini, daha güzel bir geleceğe kapılar açmasını temenni ediyor, Gümüşhane Üniversitemiz ve Gümüşhaneli hemşehrilerimiz başta olmak üzere, tüm İslam Âleminin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle kutluyorum.”

MHP İL BAŞKANI METE KAYA

"Bütün insanlığa rahmet olarak indirilen kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’in ilk ayetinin gönderildiği gece olan Kadir Gecesi, Yüce Allah’ın özel önemine nail olmuştur. Bu gece, hepimizin rahmete berekete, bağışlanmaya ve olgunluğa ulaşabilmesi için çok önemli bir fırsattır.

Kadir Gecesi, inşallah Rabbimizin, Müslümanların yüreğindeki güzel dilekleri kabul etmesine vesile olacaktır.

Bu vesileyle bu mübarek Kadir Gecemizin Türk İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyor, huzur ve sağlık içerisinde bayrama erişmeyi diliyorum."

DİYANET-SEN İL TEMSİLCİSİ BÜNYAMİN KABAN

“Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indiği gece olan Kadir Gecesi’nin kıymetini idrak etmek de ancak Yüce Kitabımızı hayatımıza rehber edinmek ve gönül dünyamıza onun düsturlarını yerleştirmekle mümkündür. 

Üç aylarla başlayan, mübarek gecelerle süslenen ve Kadir Gecesi ile taçlanan müstesna zaman dilimlerini yaşıyoruz. 

Yüce Rabbimizin insanlığa bir rahmet kapısı, bir umut pınarı olarak bahşettiği Kadir Gecesi aynı zamanda, hayatımızı gözden geçirmemiz, geçmişimizi değerlendirerek gafletle geçen günlerimizi sorgulama, günahlardan arınma, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe edip af ve bağışlanma dileme zamanıdır. Bu sebeple ibadetlerimizde ve ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli bir husus olduğunu bilmeli, her ayı Ramazan ve her gün ve geceyi Kadir Gecesi gibi yaşamaya gayret etmeli, dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine; sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmalı, yetimlerin, kimsesizlerin, fakir ve muhtaçların yüzünü güldürmeli, onlara yardım elimizi uzatmalıyız.

Kadir Gecesi’ni, Kadir Gecesi’nde gelen Kur’an, müstakil bir süre olan Kadir Süresi ile bize müjdeliyor. Bu sure bize Kadir Gecesi ile ilgili üç tane mesaj getiriyor. Birincisi; Kadir Gecesi’ni Kadir Gecesi yapan Kur’an’ı Kerim’in onda nazil olmasıdır. Kadrin, kadrini yücelten şey, Kur’an’ın nüzulüne şahit olmasıdır. Öyleyse Kadir Gecesi’ni ihya etmek için Kur’an’la işe başlamak lazım. Bütün insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkaran Kur’an’da arayınız. Kadir Süresi’nin birinci mesajı bu. İkinci mesajı ise “Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır.” Yani seksen üç yıllık bir ömre bedeldir. Kur’an’ı Kerim’i bize getiren Hazreti Cebrail ve onunla birlikte bütün melekler o gecede yeryüzüne inerler. Ve yeryüzüne barış ve esenlikler getirirler. Gökyüzü ve yeryüzü birleşir. İnsanlar ve melekler kaynaşır. Birlikte yeryüzünde barışı ve esenliği tesis etmek için çaba gösterirler.

Efendimiz'e (sas)  buyurmuştur ki  "Kim inanarak ve sadece sevabını Allah'tan umarak Kadir Gecesi'ni ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır." (Buhari, Savm, 6) İki; "Ondan mahrum olan, çok büyük şeyden mahrum olmuştur." (Müsned, 2/230) 

Yine Peygamber Efendimiz Kadir Gecesi'nin içinde gizli olduğu Ramazan'ın son on gününde itikafa girmiş, sabahlara kadar namaz, dua, istiğfar, tefekkür ve zikirle vaktini geçirmiştir. 

Varlık ve varoluş bilgisinin ders kitabı, bütün kâinatın özeti ve Yüce Yaratan’ın bizlere uzattığı kurtuluş halkası olan Kur’an’la değer kazanan bu gecenin kıymetinin bilinmesi, ancak Kur’an’a gönülden yönelmek ve onun insanlığa sunmuş olduğu eşsiz mesajını okumak, anlamak ve yaşamakla mümkün olacaktır. Zira Kur’an anlaşılmak, fert ve toplum hayatına rehber olmak için gönderilmiştir. Okumuş olduğumuz Kur’an’ı anlayarak hayatımıza yansıttığımızda Kur’an o zaman bizlere şifa ve rahmet olacaktır.  Çünkü Kur’an sadece bilgi kaynağı değil, aynı zamanda tüm insanlığa bir fırsat olarak sunulan yol haritasıdır. 

Bu gecede  “Allah’ım sen affedicisin. Affı seversin. Bizi affet.” diye yalvaralım. Dualarımızda depremzede kardeşlerimizi unutmayalım. Yardımlarımızla, dualarımızla maddi manevi desteklerimizi devam ettirelim. Dünyanın çeşitli yerlerinde açlıkla, ırkçılıkla, kıtlıkla mücadele eden kardeşlerimizi de dualarımızda unutmayalım.  İftarımızı, soframızı evimizi paylaştığımız gibi depremzede kardeşlerimle bayram sevincimizi de paylaşalım. Naz makamında olan bu kardeşlerimizi bayramda da yalnız bırakmayalım. 

Bu duygu ve düşüncelerle, bütün İslam aleminin, aziz milletimizin, ve camiamızın  Kadir Gecesini tebrik ediyor ve bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, akan kanın durmasına, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederiz.”

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2023, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER