Vali Taşbilek Besni’deki çalışmaları anlattı

İçişleri Bakanlığı tarafından Koordinatör Vali olarak Adıyaman’ın Besni ilçesine görevlendirilen ve halen bu görevine devam eden Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, burada yapılan çalışmaları CNN Türk ekranlarına anlattı.

Vali Taşbilek, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve 11 ili etkileyen büyük depremlerin ardından mart ayı sonlarında Torul Kaymakamı Orhan Ayaz, Valilik Özel Kalem Müdürü Ertuğrul Akçay ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Demirkıran’la Adıyaman’ın Besni ilçesine Koordinatör Vali olarak görevlendirilmişti.

Ekibiyle birlikte bölgedeki görevine devam eden Vali Taşbilek, yaşanan afet nedeniyle binin üzerinde binanın yıkıldığı Besni ilçesinde geçici yaşam alanlarının kurulumu ve enkaz kaldırma çalışmalarında gelinen son durumu CNN Türk ekranlarından aktardı. Vali Taşbilek, “Malum 6 Şubat'ta çok büyük bir depremin etkileri Besnimizde de görüldü. Hem Besnimizde hem de bütün deprem bölgesindeki ölenlerimize rahmet diliyorum, milletimizin başı sağ olsun. Biz de bu kapsamlı çalışmaları koordine etmek üzere buradayız. Bu gördüğünüz alanda 286 konteynırımız yapıldı. Bunun 6 tanesi çamaşırhane ve kurutma makinesi üniteleri olarak ayrıldı. 280'nin de pazartesi günü itibariyle vatandaşlarımızlar kurasını çekti. Ailelerin anahtar teslimleri de yapıyoruz. Birinci etapta 280 konteynırımız hazırlandı. İkinci hesabımızda da çalışmalarımız devam ediyor. Ayriyeten 100 tane de prefabrik ünite olarak vatandaşlarımıza sunulacak. Bu alanda toplam 700 tane konutumuz olacak” dedi.

Vatandaşları çadırdan, yaşadıkları sıkıntılı alanlardan kurtararak daha rahat, daha ulaşılabilir ve kalıcı konutları yapılıncaya kadar rahat edebilecekleri bir ortama almak istediklerini kaydeden Vali Taşbilek, “Bugün itibariyle de burası tamamen hazır halde, bütün çalışmaları tamamlandı. İnşallah aileleriyle mutluluk, huzur içerisinde yaşamlarını devam ettirirler. Burası vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek boyutta. Tabii ki bir ev rahatlığında olmayacaktır ama Allah'a şükür en azından çadır sıkıntısını gidereceğiz. Burada çok daha huzurlu, çok daha rahat, çok daha emin bir şekilde vatandaşlarımızı misafir edeceğiz kalıcı konutları yapılıp kendilerine teslim edilinceye kadar. Çocuklarımızın mutluluğu, huzuru bizim için çok önemli. Onlara sıcak barınabilecekleri bir ortama alabilirsek biz burada çok önemli bir hizmet yapmış olacağız” diye konuştu.

Köylerde de belirledikleri alanlarda konteyner köy alanları oluşturduklarını ve orada da çalışmalar yaptıklarını aktaran Vali Taşbilek, “Bir kısmını da oralardaki alanlara yerleştirdik konteynırlarımızın. Oradaki insanlarımızın rahat etmesi bizim için en büyük amaç” ifadelerini kullandı.

Bölgedeki enkaz kaldırma çalışmaları hakkında da bilgi veren Vali Taşbilek, “Besnimizde bin 64 tane yıkık ve acil yıkılacak enkazınız varken bugün itibariyle 138 tane kaldı. 2-3 gün içerisinde onların hepsini bitirirse bayramdan önce enkaz işini de tamamlamış olacağız” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2023, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER