Gümüşhane AFAD güçleniyor

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Vali Yardımcısı İsmail Özkan’la birlikte, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne AFAD) yeni alınan araç ve malzemeleri inceledi.

Gümüşhane AFAD güçleniyor
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Vali Yardımcısı İsmail Özkan’la birlikte, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne AFAD) yeni alınan araç ve malzemeleri inceledi.

AFAD envanterinde bulunan araç ve malzemeler hakkında AFAD İl Müdürü Mesut Bayrak’tan bilgi alan Vali Yavuz, AFAD araç envanterine en son giren tam donanımlı orta tonaj arama kurtarma aracını inceledi.

ARAÇ EKSİĞİ YOK

İl Özel İdaresi’nden AFAD’a ayrılan bütçe ile 2011 yılında alınan tam donanımlı hafif tonajlı arama kurtarma aracı ve 2012 yılında alınan personel servis aracı ile yine İl Özel İdaresi bütçesi ile 2015 yılında alınan tam donanımlı hafif tonajlı arama kurtarma aracı, hizmet aracı alındığını ifade eden Bayrak, arama ve kurtarma çalışmalarında müdahale gücünün yükseltilmesi için kapasite artırımı ve yenilenmesi çalışmaları kapsamında 28 Ağustos 2015 tarihinde AFAD Başkanlığı tarafından Ankara'da yapılan törenle Gümüşhane’ye tam donanımlı orta tonajlı arama kurtarma aracı gönderildiğini ve son olarak 20 Ekim tarihinde envantere 4x4 arazi etüt ve hizmet aracı dahil edildiğini söyledi.

500 BİN LİRALIK ARAÇ GÜMÜŞHANE’DE

Toplam 6 araç ile araç envanterini yenilediklerini kaydeden Bayrak, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı kriterlerine göre Gümüşhane AFAD Müdürlüğü’nün araç eksiğinin bulunmadığını belirtti.

Envantere yeni kazandırılan tam donanımlı orta tonaj arama kurtarma aracının, 6 silindir,  190 beygir motor,  4x4 çekiş sisteminin olduğunu ve 6 personel taşıyabildiğini söyleyen Bayrak,  aracın telsiz sistemi, ışık kulesi, kayıt sistemi, araç takip sitemi, taşıt tanıma sistemi, geri görüş kamerası, navigasyon, tepe lambası, siren, led aydınlatma ve port bagaj gibi donanımlara sahip olduğunu ifade etti.

Aracın, donanımlarıyla birlikte yaklaşık olarak 500 bin TL maliyetinin olduğunu dile getiren Bayrak, araçta, enkaz altı görüntüleme cihazı, hidrolik kesme ayırma seti ve güç üniteleri, 27 kilogram ve 11 kilogram beton kırıcı, 10 kva mobil jeneratör ve 2 kva çanta tipi jeneratör, spiral kesme makinesi, tilki kuyruğu testere, hava yastığı seti, duman tahliyesi için vantilatör, çok amaçlı sedye ve bu malzemelerin yardımcı üniteleri yer aldığını sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2015, 22:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER