‘Gümüşhane Başbakanını en iyi şekilde ağırlayacak’

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Cuma günü Gümüşhane’ye gelecek olan Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki bakanların Gümüşhaneliler tarafından şehirde en iyi şekilde ağırlanacağını, bunun için gereken tüm hazırlıkların yapıldığını söyledi.

‘Gümüşhane Başbakanını  en iyi şekilde ağırlayacak’

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Cuma günü Gümüşhane’ye gelecek olan Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki bakanların Gümüşhaneliler tarafından şehirde en iyi şekilde ağırlanacağını, bunun için gereken tüm hazırlıkların yapıldığını söyledi.

BAŞBAKANLA BİRLİKTE 4-5 BAKAN GELECEK

Başbakan Yıldırım’ın Cuma günü Gümüşhane’ye teşrif edeceklerini belirten Vali Memiş,  “Sayın Başbakanımızın yanında en az 4-5 tane bakan olacak. Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli bey,  Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık bey, Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan bey, Maliye Bakanımız Naci Ağbal bey sayın başbakanımızla birlikte, şu anda gelecek olan bakanlarımız” dedi.

“ZİGANA TÜNELİNİN TEMEL ATMA TÖRENİNİ YAPACAĞIZ”

Cuma günkü programın detaylarını da paylaşan Vali Memiş, “Cuma günü mitingden önce yani öğleden önce Zigana Tünelinin temel atma törenini yapacağız. Orada açılış merasiminden sonra belki işçilerle bir yemek yenilecek.  Daha sonra Gümüşhane’ye geleceğiz. Miting öncesi ve miting sonrası,  bir valilik ziyareti, belki belediye ziyareti olacak. Saat 14.00 gibi referandum için bir miting yapacak sayın başbakanımız. Akabinde de yine aynı gün saat 16.00 da Bayburt’ta başka bir miting programı var. Buradan da Bayburt’a geçecekler” diye konuştu.

“İŞİMİZE DÖRT ELLE SARILDIK”

Başbakan Yıldırım’ın Gümüşhane’ye gelecek olmasından  büyük bir mutluluk, sevinç ve onur duyduklarını bildiren Vali Memiş, “Keşke daha uzun süre böyle ağırlayabilsek sayın bakanlarımızı, devlet büyüklerimizi. Çünkü biz işimize dört elle sarıldık. Kenetlendik vatandaşlarımızla.  Bunu hizmete çevirdik.  Bize aktaracakları kaynaklar boşa gitmez. Bize ne kadar kaynak aktarırlarsa, biz bu kaynakları çarçur etmeyiz. Başkasına peşkeş çekmeyiz. Doğru yerlere harcarız. Gümüşhanelilerin tamamına harcarız. Ayrım yapmaksızın, bütün vatandaşlara harcarız. Bunun garantisini veririz” ifadelerini kullandı.

“BAŞBAKANIN GÜMÜŞHANE’Yİ TEŞRİFLERİ HER AÇIDAN ÖNEMLİ”

Vali Memiş, Başbakan Binali Yıldırım’ın Gümüşhane’yi teşriflerinin her açıdan önemli bir hadise olduğunu vurgulayarak, “Ben bütün vatandaşlarımızı sayın Başbakanımızın ilimize teşrifleri dolayısıyla bu programlara davet ediyorum. Özellikle bizi devlet olarak ilgilendiren Zigana Tünelinin temel atması. Diğeri tabi referandum mitingi. Onda da bizi gerekli güvenlik tedbirlerini almak konusu ilgilendiriyor. Ama sayın Başbakanımızın ilimizi teşrifleri her açıdan önemli bir hadisedir. Çünkü son 14 yılda yaklaşık 6,5 milyarliralık bir yatırım alan Gümüşhane’den bahsediyoruz. Zaten Zigana Tüneli de sayın Başbakanımızın Ulaştırma Bakanlığı döneminden projelendirilen ve işe başlanan çok önemli bir proje. Dünyanın en uzun ikinci tüneli. Avrupa’nın ise en uzun tüneli çift tüp olarak. Kesintisiz 14,5 kilometre. Adeta Torul’dan giriyoruz, Maçka’dan çıkıyoruz. Böylece Trabzon-Gümüşhane arası  40-45 dakikaya iniyor” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZA, BAŞBAKANIMIZA MÜTEŞEKKİRİZ”    

“Sayın başbakanımızın ilimize gelmesi her şeyden önce bize verilen onurdur” diyen Vali Memiş,  şunları kaydetti: “Bütün Gümüşhaneliler olarak bize de düşen ilin valisi, yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları, yerel basını olarak kendilerini en iyi şekilde ağırlamak. Bir defa öncelikli olarak müteşekkiriz kendilerine.  Sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın Başbakanımıza, son 14 yılda yapılan bütün yatırımlara. Onun için müteşekkiriz, önce bunu göstermemiz lazım. Yani önce bir bizim teşekkür etmemiz lazım.  Çünkü hala da devam ediyor, bu yatırımlar. İnşallah 2019 yılında bitecek Zigana Tüneli ve diğer yapılanlar. O zaman Gümüşhane çok daha  yaşanılabilir, çok daha ulaşılabilir olacak.”

“ZİGANA TÜNELİ BAŞLI BAŞINA BİR TURİZM FAALİYETİ”

Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde yapımı devam Zigana Tünelinin tek başına bir turizm faaliyeti olacağının altını çizen Vali Memiş daha sonra şöyle devam etti: “Bu tünelin kendisi bile başlı başına bir turizm faaliyeti.  Dünyanın en uzun ikinci tünelinden, Avrupa’nın en uzun tünelinden geçmek başlı başına bir turizm faaliyetidir. Bu bir deneyimdir çünkü. Onun için Gümüşhane’nin geleceği var diyoruz.  Her alanda. Duble yollar konusunda olsun adeta bir tüneller kentiyiz. 52 tane tünel yapılıyor Gümüşhane’ye. Vauk Dağı Tüneli, Pekün Tüneli sayın Başbakanımız büyük bir ihtimal bize bu müjdeleri de verecek. Adeta bir tüneller kentiyiz. Adeta göletler, barajlar kentiyiz.  29 tane baraj inşaatımız, gölet inşaatımız devam ediyor. Bitmesi halinde yaklaşık 500 dönümlük bir arazinin sulanmasını gerçekleştireceğiz. Ve Kelkit havzasının tamamı sulanabilir araziye dönüşecek inşallah. Şiran Kelkit ve Köse’nin olduğu bölge. Bu hayvancığın en önemli girdisi olan yem bitkilerinin vatandaşlarımız tarafından neredeyse bedava olarak üretilmesi ve hayvancılığa bir girdi sağlaması demek.”

“GÜMÜŞHANE’NİN HER TARAFINI ŞANTİYEYE ÇEVİRİYORUZ”


Gümüşhane’nin gelişimi  için tarım ve hayvancılık, turizm ve madenciliğin üç saç ayağı olarak belirlendiğini sürekli ifade ettiklerini dile getiren Vali Memiş,  “Madencilikte zaten firmalarımız devam ediyor. Gümüştaş ve Koza madencilik faaliyetlerine başlayacaklar. Koza yeni başlıyor, nisan ayında üretime geçiyor. Gümüştaş’da yeni bir güzergahta Kırkpavli denen yerde. Onların ruhsatlarını da verdik. Başlayacaklar, ciddi bir istihdam sağlıyor tabi bize madencilik. Turizm alanında da Süleymaniye’deki çalışmalarımızı biliyorsunuz, havaların düzelmesini bekliyoruz.  Tek engel havaların düzelmesi, başka hiçbir engel yok önümüzde. Kürtün’e yolların betonlamasına başlıyoruz. Bu sene bütün yollarımızı asfaltlıyoruz. Asfaltlanmamış köy yolu bırakmayacağız. En az 200-250 kilometre yol yaparsak işlerimizi bitiriyoruz. Köydeş programları açıklanmak üzere. Nisan ayından itibaren artık Gümüşhane’nin her tarafını şantiyeye çeviriyoruz. Biz de tabi yerel yöneticilerimizle, belediyelerimizle, yaptığımız yatırımlarla beraber Gümüşhane’de yaşayan insanların çok daha mutlu olacağı projelere imza atacağız hep birlikte” değerlendirmesinde bulundu.

İbrahim Özdemir-Figen Tok

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER