Gümüşhane Bayburt Bölge Barosu Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlediği kahvaltılı basın toplantısıyla gazetecilerle bir araya geldi.

Gümüşhane Bayburt Bölge Barosu Gazetecilerle Bir Araya Geldi
Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlediği kahvaltılı basın toplantısıyla gazetecilerle bir araya geldi.

Baro’nun Mahmut Oltan Sungurlu Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan, Başkan Yardımcısı İbrahim Ercan Çobanoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sedat Tomlalı, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, avukatlar ve gazeteciler katıldı.

Burada gazetecilere bazı açıklama ve değerlendirmelerde bulunan Baro Başkanı Taştan, bu yıl ki Avukatlar Gününün şanssız başladığını, İstanbul Adliyesinde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı birkaç gün önce teröre kurban verdiklerini belirterek, olayı ve arkasındakileri Baro olarak kınadıklarını söyledi.

“AVUKATINA GÜVENMEYEN VE AVUKATINI TERÖRLE YAN YANA GETİRMEYE ÇALIŞAN BİR ANLAYIŞI KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR”

İstanbul Adliyesindeki terör eyleminden sonra Türkiye’de avukatlara dönük bir suçlamayla karşı karşıya olduklarını belirten Taştan, Avukatına güvenmeyen ve avukatını terörle yan yana getirmeye çalışan bir anlayışı kabul etmenin mümkün olmadığının altını çizdi.

“YARGININ ÜÇ AYAĞINDAN BİRİSİ DE AVUKATLIKTIR”

Yargının iddia, muhakeme ve savunmadan oluşan üç ayağı bulunduğunu kaydeden Taştan, savunma olmadan bir yargının düşünülemeyeceğini belirterek, Avukatlık mesleğinin halkla iç içe bir meslek olduğunu, yargıda vatandaşa en yakın ayağın avukatlık olduğunu söyledi.

“HAKİM VE SAVCIYA HANGİ UYGULAMA VARSA AVUKATTA DA O UYGULAMA OLMALI”

Avukatlara yönelik uygulamaların ne ise hakim ve savcılarda da aynı olması kaydıyla uygulamalarda kimsenin bir itirazı olamayacağını belirten Taştan, “Hakim ve savcıya hangi uygulama varsa avukatta da o uygulama olmalı.” dedi.

“BU UYGULAMALAR MESLEĞİN ONURUNA ZARAR VERİR, HALKIN SAVUNMA GÜCÜNÜ ZAYIFLATIR”

Birkaç gün içerisinde Türkiye Barolar Birliği’nin tüm baroları olağanüstü toplantıya çağıracağını ve bu konuları gündeme getireceğini dile getiren Taştan, avukatların adliyeye giriş çıkışlarında daha katı kuralların düşünüldüğünü, üstlerinin ve çantalarının aranması gibi birtakım uygulamaların mesleğin onurunu zedeleyeceğini, avukatları üzeceğini ve dolayısıyla da halkın savunma gücünü zayıflatacak uygulamalar olacağını savundu.

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu olarak Gümüşhane’de ve Bayburt’ta adliyelere giriş çıkışlarda herhangi bir sorun yaşamadıklarını fakat yeni uygulamayla ilgili Pazartesi günü her iki ilin Cumhuriyet Başsavcısı ile konuyu görüşeceklerini ifade eden Taştan, daha sonra Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte yapacakları Yerel Basın ve Hukuk konulu çayıştay, Baro’nun yeni logosu, kurumsal yapısı ve diğer çalışmaları hakkında bilgi aktardı.
Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2015, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER