Gümüşhane Belediyesi 110 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, seçildiklerinden bugüne 110 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, “Heyecanımız şehrimiz için” dedi.

Gümüşhane Belediyesi 110 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, seçildiklerinden bugüne 110 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, “Heyecanımız şehrimiz için” dedi.

Başkan Çimen, İl Genel Meclisi’nin devam eden şubat ayı toplantılarına katılarak devam eden, planlanan çalışmalarını sunu eşliğinde anlattı ve istişare gerektiren konularda İl Genel Meclisi üyeleriyle sohbet etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kürsüye gelen Başkan Çimen, kısaca 4 yılda neler yaptıklarını sunu eşliğinde önceki hali ve mevcut halinin fotoğraflarıyla birlikte paylaştı.

Gümüşhane’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her noktasında Belediye’ye ait bir makinenin, işçinin çalıştığını, şehri adeta şantiye haline getirdiklerini kaydeden Çimen, “Biz bunları yaparken bu gücü sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, bakanlar kurulundan, hükümetimizden, milletvekillerimizden ve 1,5 yıldır burada görev yapan Valimiz Okay Memiş ve il genel meclisi üyelerimiz olarak sizler ve dualarını esirgemeyen külfetinde ve mükafatında bulunan hemşehrilerimizden alıyoruz” dedi.

“İlk bir yılımızı bu planlama içerisinde geçirdik”

Gecelerini gündüzlerine kattıklarını dile getiren Çimen, “Ortak akıl oluşturduk ve şehrimizi planlamaya çalıştık. İlk bir yılımızı bu planlama içerisinde geçirdik. Onun akabinde kaynaklarımızı oluşturduk.  Kendi öz kaynaklarımızı kullanmadan diğer kaynakları kullanarak devraldığımız borçlu belediyemizin acil borçlarını ödedik. Şehrimizde zaman zaman sabırsızlıkta yaşandı. Belediyenin kendine faydası yoktu. Ben şehrin 20.Belediye Başkanıyım. Hepsi kendi gayretleri içerisinde birşeyler yaptı. Ben hepsine şehrimize yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Biz çıtayı ve hedefleri yükselttiğimiz için kısa zamanda büyük işler yapmak zorundaydık ve cesaretli olmak zorundaydık. Çünkü bu açığı böyle kapatabilirdik. Şehrime köy demek bana yakışmıyor ama bu görüntüden kurtarmamız gerekiyor. Şehrimize yeni bir vizyon, yeni bir şehir kimliği kazandırmak için çalışmalarımızı yürüttük. Altın kalpli insanların şehri söylemini slogan olarak belirledik” diye konuştu.

“110 milyon liralık yatırım yaptık”

Belediye’nin bütçesini 40 milyondan 90 milyona çıkardıklarını ve göreve geldikleri günden itibaren 110 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Çimen, “13 milyon liralık hibe desteği sağladık. Devletimizin imkanlarıyla 11 milyonluk kaynak sağladık. Öz kaynaklarımızı kullanmadan 22 milyon liralık yatırım desteği aldık. Dokunulması gereken heryere dokunduk. Gümüşhane Belediyesinin tarihinde yok bize verilen destek. Ağustos ayında çevre yolumuz bitecek inşallah. Yeni TOKİ konutlarına çevre yolu bağlantısı koyduruyoruz. Şehrimizin 14 mahallesi oldu. Akçakale köyünü de bağladık merkeze. TOKİ’de 3 blok kaldı. Ağustos ayına kadar bitirecek. 2 yılda bitirdi. Bunun yüzde 80’i belediye arsasına yapıldı. Devamında konutlarımızı yapacağız. Bahçecik barajı projemizi il başkanlığımdan beri takip ediyorum. Gümüşhane Belediyesi hizmete girdikten sonra 30 yıl vadeli olarak ödeyecek. Bununla eş zamanlı arıtma tesisi ve isale hattının proje ihalesi yapıldı. İnşallah kısa zamanda yapım ihalesi de yapılacak. Heyecanımız şehrimiz için” ifadelerini kullandı.

Başkan Çimen sunumunun ardından Meclis üyelerinin sorularını cevaplandırarak başta GÜMÜŞSU fabrikası olmak üzere istişare gerektiren konularda Meclis üyeleriyle fikir alışverişinde bulundu.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar da Başkan Çimen’e hem çalışmaları hem de Meclis ziyaretinden ötürü teşekkür etti.

Programın sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER