Gümüşhane Belediyesi ekibi Çelikhan ilçesine doğru yola çıktı

Gümüşhane Belediyesi deprem bölgesinin yaralarının sarılması noktasında gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında 2 iş makinesi, malzeme dolu bir tır ve 12 kişilik ekibini de Adıyaman’ın Çelikhan ilçesine gönderdi.

Gümüşhane Belediyesi ekibi Çelikhan ilçesine doğru yola çıktı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin gerçekleştiği tarihten bugüne kadar bölgeden elini çekmeyen Gümüşhane, son olarak Adıyaman’ın Çelikhan ilçesine iş makinesi, malzeme ve ekip gönderdi.

Gümüşhane Belediyesine ait 2 iş makinesi, içi gıda malzemesi, soba, odun, hayvanlar için yem ve ot dolu tır ve binek araçlarla yola çıkan 12 kişilik ekip İtfaiye Müdürlüğü önünden Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından uğurlandı.

“Adıyaman’a ilk giden ekiplerin başında Gümüşhane oldu”

Burada yaptığı açıklamada depremin olduğu ilk günden itibaren Gümüşhane’nin maddi ve manevi olarak deprem bölgesindeki vatandaşların yanında olduğunu kaydeden Başkan Çimen, “6 Şubat’taki depremlerle Türkiye asrın felaketiyle karşı karşıya kaldı. Gümüşhane olarak Sayın Valimizin başkanlığında tüm unsurlarıyla AFAD, Belediyeler, sağlık ekipleri, güvenlik güçleriyle, gönüllü insanlarımızla Adıyaman’a ilk giden ekiplerin başında Gümüşhane oldu. Bundan dolayı tüm ekiplerimize şehrim adına teşekkür ediyorum. 16 gündür bizim İtfaiye Müdürlüğümüz ve Zabıta Müdürlüğümüzdeki kurtarma ekiplerimiz orada insanlarımıza yardım ettiler, insanlarımızı kurtardılar. O ilk dakikalar önemliydi. Krizde Gümüşhane olarak iyi bir imtihandan geçtik” dedi.

“Bundan sonraki çalışmalarımızı Adıyaman ve Çelikhan ilçesinde sürdüreceğiz”

İki gün önce Adıyaman’da AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Çimen, “Bölge insanı Gümüşhane olarak bizlere teşekkürlerini iletti. Bundan sonraki çalışmalarımızı Adıyaman ve Çelikhan ilçesinde sürdüreceğiz. Oradaki yaraları tedavi edene kadar inşallah Gümüşhane Belediyesi olarak tüm ekiplerimiz orada olacak. Bu uzun bir süreç olabilir. Orada neye ihtiyaç varsa ekiplerimizi gönderdik tespit edecekler. Buradan devamlı takviye edeceğiz. Belediyemizin diğer unsurları da Kahramanmaraş ve Hatay’da. İş makinelerimiz, yardım ekiplerimiz o bölgede. Hem gönüllü giden hem koşarak giden başta Belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Yine gönüllü olarak koşan ve “of” demeyen hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İnşallah bu asrın felaketini Türk milleti ferasetiyle hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde çözecek” diye konuştu.

“İhtiyaç neredeyse oraya koşuyoruz”

Bugün giden araçlarımızın içerisinde yükleyici, ekskavatör, iki binek araç, gıda malzemeleri, hayvanlar için ot ve yem, soba, odun yüklü tırları olduğunu belirten Çimen, “Geçici konteynerin yerine ahşaptan ev yapmayı planlıyoruz. Çelikhan’da Gümüşhane evleri şeklinde bir çalışma planlıyoruz. İhtiyaç neredeyse oraya koşuyoruz. Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misali biz de deprem bölgesine yardım etmeye çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER