Gümüşhane Belediyesi, Şehirde Ücretsiz İnternet Hizmeti Başlattı

Gümüşhane Belediyesi, modern şehirlerin hemen hepsinde bulunan ücretsiz internet hizmetini Gümüşhane’de 4 farklı noktada sunmaya başladı. Kişiye özel internet hizmeti ile Gümüşhane Belediyesi Türkiye’de ilk üç belediye arasına girdi.

Gümüşhane Belediyesi, Şehirde Ücretsiz İnternet Hizmeti Başlattı
Gümüşhane Belediyesi, modern şehirlerin hemen hepsinde bulunan ücretsiz internet hizmetini Gümüşhane’de 4 farklı noktada sunmaya başladı. Kişiye özel internet hizmeti ile Gümüşhane Belediyesi Türkiye’de ilk üç belediye arasına girdi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, Fatih Parkı, Zafer Meydanı, Atatürk Parkı ve Otogar çevresinde kablosuz internet hizmetini Haziran ayıyla birlikte sunmaya başladıklarını söyledi.

Anılan bölgelerin yaklaşık 30 metre çevresine kadar internet erişiminin sağlandığını ifade eden Başkan Çimen, Gümüşhane Belediyesi olarak, vatandaşların ve özellikle gençlerin daha ferah imkanlarda yaşayabilmesi ve ücretsiz olarak teknoloji nimetinden yaralanabilmesi için bu sistemi Gümüşhane’ye kurmak istediklerini söyledi.

Gençlerin cep telefonu, tablet ve taşınabilir bilgisayarlıyla bu bölgelerde internete ücretsiz bir şekilde girebileceklerini dile getiren Çimen, 10 megabitlik internet hizmetinin Türkiye’de İstanbul ve Kayseri Büyükşehir Belediyelerinin ardından kişiye özel ücretsiz kablosuz internet bağlantısı (wifi) sunan üçüncü İl Belediyesi olma özelliği taşıdığını belirterek, “Bu imkânın hazırlanmasında bize destek veren İstanbul Ulaşım Haberleşme ve Güvenlik Teknolojileri (İSBAK) A.Ş Genel Müdürü Kasım Kutlu ve yöneticilerine teşekkür ederim. Şehrimize hayırlı olsun.” dedi.


Belediye Bilgi İşlem yetkilisi Mücahit Eroğlu ise, kablosuz internet bağlantısı ile ilgili olarak şu teknik bilgileri verdi: “Kablosuz İnternet Bağlantısının (wifi) 10 Mb hızında ve Haziran ayı itibariyle hizmete girmiş olup, herkese ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Kablosuz İnternet Bağlantısına (wifi) ilk olarak bağlantı kurulması için kullanıcılar şu yolu takip etmesi gerekmektedir. Cep telefonu, tablet pc, notebook, laptop ve pclerden wifi konumu açılıp, ekrana gelen bağlantı isimlerinden, “Gümüşhane Belediyesi” ağı seçilecek. Bu ağ ile bağlantı kurulduktan sonra otomatik olarak açılan sayfa “Gümüşhane Belediyesi” bağlantı sayfasına yönlendiriliyor. Bu sayfadan kişiye kullanıcı adı ve parola sorgusu yapılıyor. Kullanıcı adı ve şifresini almak için ise bu sayfanın en alt kısmında yeni kayıt linki mevcuttur. Bu linke tıklayarak açılan sayfada kişi kullanmış olduğu cep telefonu numarasını ve e-mail adresini yazarak kayıt yaptırması gerekir. Kayıtta yazılan cep telefonu numarasına gelen şifre, kişinin kullanıcı şifresi oluyor. Böylece kayıt tamamlanmış olur. Burada önemli olan nokta, kişinin kullanıcı adı kayıt yaptığı cep telefonu numarasıdır. Şifresi ise sistem tarafından cep telefonuna gönderilen şifre olmaktadır. Kullanıcı sadece bir kez kayıt yapabiliyor. Yapılan kayıt işlemi ve kablosuz İnternet Bağlantısına (wifi)  erişim tamamen ücretsiz olup, kullanıcıların tek seferliğine yaptığı kayıt yeterli olmaktadır. Daha sonra ise cihazların Kablosuz İnternet Bağlantı (wifi) özelliğini açarak otomatik olarak internete giriş yapabilirler.”

Öte yandan kişiye özel üyelik sistemiyle gerçekleştirilen hizmette vatandaşlara günlük 1 gigabyte kota sunuluyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2014, 22:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER